Vloerkleed in de keuken? Deze karpetten zijn praktisch en stijlvol

Een vloerkleed geeft sfeer, warmte, kleur en gezelligheid. Ja, ook in de keuken. Als je voor het juiste kleed kiest, hoeft dat helemaal niet onhandig en ongepast te zijn. Een vloerkleed in de keuken kan heel stijlvol en gezellig staan Kijk maar mee.

vtwonen weer verliefd op je huis | aflevering 10 seizoen 13 | Stylist Liza in Utrecht I vloerkleed in de keuken

Natuurlijk jute

Eén ding is zeker: het juten vloerkleed is hyperpopulair. Ook vtwonen-styilst Liza koos voor een juten vloerkleed (van Madam Stoltz) in de keuken van Miriam en Perry uit Utrecht. Door de neutrale kleuren past een juten vloerkleed in iedere ruimte. Het voordeel van het materiaal is dat jute eenvoudig te onderhouden is. Stofzuiger eroverheen en klaar. Wil je het vloerkleed in de keuken schoonmaken, ga dan met water aan de slag en droog het goed af. Jute is geen fan van schoonmaakmiddelen.


LEES OOK
Bekijk hier hoe stylist Liza de rest van de woning een make-over gaf

Vintage-look

Ook mooi: vloerkleden met een vintage-look. Ze geven de keuken kleur en gezelligheid. Het fijne aan zulke vloerkleden is ook dat ze met de tijd alleen maar mooier worden. Deze vloerkleden zijn daarnaast onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken. Af en toe stofzuigen is genoeg. Heb je iets gemorst? Dan kun je de vlek het best verwijderen met koud water en eventueel wat azijn.

Makkelijk wol

Je kunt ook kiezen voor een vloerkleed van wol. Dat is makkelijk te onderhouden, omdat de vezels geen vuil aantrekken. Omdat in de keuken gekookt en soms ook geborreld wordt, kun je het best voor een niet al te licht kleed kiezen. Daar is ten slotte minder snel een vlek op te zien. Per ongeluk toch een vlek gemaakt? Maak het vloerkleed in de keuken schoon met natuurazijn. Perfect om zelfs de hardnekkigste vlekken mee te verwijderen. Vergeet niet om het te mengen met een beetje water.

nog meer: keuken