Maak een statement met gekleurde keukenapparatuur

Van de waterkoker tot de broodrooster: keukenapparaten zijn simpelweg onmisbaar in de keuken. Want zeg nu zelf, ze maken het leven vele malen makkelijker! Zeker wanneer je de apparaten binnen handbereik op het aanrecht kan laten staan. Zo hoef je er niet continu mee te slepen. Al moeten ze hun looks dan natuurlijk wel mee hebben. Zo maak je een statement met gekleurde keukenapparatuur.

vtwonen 1-2020 | binnenkijken in een rijtjeshuis in Londen woonkeuken kleurrijk
Het perzikkleurige roze van de keukenkasten is ‘afgekeken’ van een Acne draagtas. De geverfde frontjes werden op Ikea onderkastjes geplaatst. De koperen spatwand is een verrassende combinatie met de wit geschilderde baksteenstrips.

Weg met de standaard

Standaard keukenapparaten vind je vaak in niet-uitgesproken kleuren. Denk aan zwart, grijs en zilver: de RVS-look is populair in de keuken. Een stuk gezelliger en vrolijker zijn de gekleurde keukenapparaten. Van deze retro waterkoker van MOA in pastel groen word je toch gewoon blij? Zeker als je deze in het zicht plaatst, op het aanrecht of een keukeneiland. Een makkelijke manier om meer kleur in de keuken aan te brengen, zonder daarvoor een kwast aan te raken. Daarnaast is koken met apparaten in aantrekkelijke kleuren ook een stuk leuker. 

LEES OOK
4 makkelijke manieren voor meer kleur in de keuken

Fijn contrast

In een simpel gekleurde en rustige keuken geeft gekleurde keukenapparatuur een fijn contrast. Zo kan een simpele broodrooster dienen als eyecatcher. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, en elk keukenapparaat in een andere kleur nemen. Zo weet je in ieder geval dat de keuken een paar statement pieces bevat. Om toch enigszins rust te bewaren in de keuken, kun je keukenapparatuur scoren in dezelfde kleur. Zo bereik je toch het speelse effect, maar behoud je ook de balans. 

LEES OOK
6 ideeën: keuken opknappen zonder verbouwen

Eyecatching keukenapparatuur

Geen ruimte op het aanrecht? Echt mooie keukenapparaten hoeven dan niet meteen achter deuren te verdwijnen. Naast het functionele aspect heeft gekleurde keukenapparatuur namelijk ook een decoratieve functie. Plaats die gekleurde keukenmachine dus liever óp de kast dan in de kast. Of zorg voor een fijne wandplank of stellingkast in de keuken, om de apparaten tentoon te stellen. Want gekleurde keukenapparatuur mag best gezien worden! En dan heb je natuurlijk nog de gekleurde keukenapparatuur die je niet op kán bergen: wat dacht je van deze te gekke groene koelkast? Wauw!

LEES OOK
Aan de slag met plaktegels? Dit wil je weten

nog meer: keuken