Tegelverf in de badkamer en keuken

Wil je snel en eenvoudig je tegels een andere kleur geven? Ga dan met tegelverf aan de slag. Er komt geen breek- en sloopwerk aan te pas, enkel een lik verf. Maar je creëert wel in no-time een andere sfeer in je keuken of badkamer. 

Tegelverf in keuken of badkamer

Tegelverf in keuken of badkamer

Tegels staan vaak onderaan de lijst van dingen om op te knappen in huis. Vakmanschap, breekwerk en de bijbehorende berg stof zijn vaak reden tot uitstel. Tegelverf is de oplossing. Je hoeft niet te breken, kunt zelf aan de slag en je hebt geen rommel. En het mooiste: tegelverf is ook nog eens veel goedkoper dan nieuwe tegels op de wand. Dus ben je uitgekeken op je huidige tegels? Schilder dan je tegels over!

Sjablonen

Je kunt natuurlijk de hele wand voorzien van tegelverf, maar wil je het liever iets subtieler houden? Schilder dan slechts enkele tegels zodat er een patroon of enkele kleuraccenten ontstaan. Stem daar leuke accessoires op af en je badkamer of keuken is weer als nieuw! Wil je echt creatief aan de slag? Maak dan gebruik van sjablonen. Op Pinterest zijn gratis sjablonen te downloaden. Meer inspiratie met sjablonen vind je ook in het artikel Verfidee: sjabloneren met tegelverf of schoolbordverf.

Hoe werkt tegelverf?

Dek de vloer af met folie en ontvet de tegels grondig. Net als bij andere verfklussen is de voorbereiding erg belangrijk. Als de tegels niet schoon en vetvrij zijn, zal de verf slecht hechten. Breng de tegelverf aan met een kwast en rol hem na met een roller. Klinkt simpel en dat is het ook. De meeste tegelverven zijn geschikt voor tegels én sanitair. Je kunt dus ook je badkuip of wc-pot van een nieuwe kleur voorzien. Een eigenschap van tegelverf is dat het gebruikt kan worden in natte gedeelten van een badkamer, dus ook de tegels onder je douchekop blijven mooi.

Video ‘Tegels keuken verven’

Wil je voordat je aan de slag gaat meer voorbeelden en instructies? Op Youtube zijn diverse video’s te vinden waarin wordt voor gedaan hoe je het schilderen van tegels het beste kunt aanpakken. Bijvoorbeeld deze video tutorial van Askthedecorator.com hieronder.

Tegelverf kopen

Bouwmarkten verkopen tegelverf. Maar ook merken als Alabastine hebben deze verf opgenomen in hun assortiment. Lees van tevoren wel goed de gebruiksaanwijzing. Alabstine raadt aan om de eerste laag nog af te lakken met voor een stoot- en krasvast resultaat.

Tegelspray

Naast tegelverf bestaat er ook verf in sprayvorm: tegelspray verf. In Nederland is dit nog niet zo bekend, maar in het buitenland wel. PlastiKote is de grootste fabrikant op het gebied van spray verf voor binnen en buiten. Ook van tegelverf hebben zij een spray variant in hun assortiment.

nog meer: keuken