Een kijkje in de keuken bij de vtwonen stylisten

De keuken is vaak het hart van het huis. Ook bij onze vtwonen stylisten. Van eclectisch tot basic: neem hier een kijkje in de keuken bij Fietje, Marianne en Frans.

De eclectische keuken van Fietje

‘Mijn werktafel, een Biedermeier van mahoniehout met een klassiek gekrulde poot in het midden, zou ik zelf nooit hebben gekocht, maar is me dierbaar omdat hij van mijn oma is geweest en in mijn ouderlijk huis stond. Samen met de stoelen van Eames wordt het een eclectische mix. Vooral mannelijke gasten zijn onder de indruk van de grove houten keuken en het kookeiland met betonnen blad.’ Lees meer over stylist Fietje.

Marianne barbecuet de sterren van hemel

Marianne komt tot rust in haar fijne vakantiehuisje aan het water. Thuis is ze van het gemak, maar weg van huis pakt ze uit. ‘In al mijn bescheidenheid zeg ik dat ik de sterren van de hemel barbecue. Juist omdat er geen andere prikkels van buitenaf zijn, juist omdat het leven hier simpel is en juist omdat een gasfornuis ontbreekt, maak ik van iedere maaltijd een eetfestijn. Gewoon buiten onder mijn afdakje. Of ik nu alleen ben of voor een bups vrienden kook. Normaal gesproken ben ik niet zo vlezerig, maar hier wel. Stokbrood erbij, een goede salade en klaar is Kees. Ook gaan er veel gegrilde groentes doorheen en neem ik de tijd voor het maken van goede sauzen, marinades en currypasta’s.’ Wil je meer van Marianne zien? Alle inspiratie vind je hier.

Frans eet graag thuis

‘Bij gulzig denk ik aan eten. We wonen hartje Amsterdam, maar als we drie keer per jaar uit eten gaan, is dat veel. Liever koken – en eten – we thuis. Ons huis is een ontmoetingsplek. Iedereen mag mee-eten. Ik ben meer van de pasta’s, Theo is mijn Sushi Wang in de oosterse keuken thuis. Hij is kwart Indisch en zet de heerlijkste Aziatische gerechten op tafel. Zorgzaam als hij is, vraagt hij iedere avond, en dan heb ik de laatste hap meestal nog niet eens in mijn mond, wat ik morgen wil eten.’ Lees hier meer over Frans.

Wat is jouw keukenstijl?

Industrieel, Scandinavisch of misschien ook wel eclectisch: ben je benieuwd wat jouw keukenstijl is? Doe de test en ontdek het in 12 vragen! Meer keukeninspiratie vind je hier.

nog meer: keuken