De leukste (en mooiste) kookboeken voor in de keukenkast

Alle keukenprinsen en -prinsessen weten het natuurlijk al, maar een paar goede kookboeken mogen niet ontbreken in de keukenkast. En het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom maakten wij een selectie van de lekkerste én mooiste kookboeken.

vtwonen 03-2021 | kookboek van ottolenghi en een gouden gieter I recepten bewaren | kookboeken

Kleur in de keuken

Een stijlvol kookboek kan heel goed een boek met een felle kaft zijn. Op die manier heb je altijd kookinspiratie en wordt de keuken ook nog eens een fijne kleurrijke ruimte. De zilveren lepel bijvoorbeeld, één van de bekendste Italiaanse kookboeken, heeft een prachtige, vuurrode omslag. En wat dacht je van dit Italiaanse kookboek met een mooie donkergroene kaft?

Fotografie

Er zijn ook veel kookboeken met prachtige foto’s op de omslag, zo mooi dat het bijna kunst te noemen is. Deze boeken geven de keuken sfeer en je maakt er natuurlijk de lekkerste gerechten mee. Een voorbeeld? Dit kookboek van Estee Strooker, waarmee je zelf leert om menu’s samen te stellen, heeft een foto op de kaft staan die zo mooi is dat je hem eigenlijk ook aan de muur zou kunnen hangen…

LEES OOK
Sit down & relax: dit zijn de mooiste interieurboeken

Rust

Dan zijn er ook nog de kookboeken die zo mooi zijn gemaakt, dat ze een bepaalde rust uitstralen. Die ze dan vervolgens ook door laten werken in jouw keuken. We hadden het net over De zilveren Lepel. De classic versie van De Zilveren Lepel (met een bundeling van de beste recepten) heeft een wat rustigere cover met zachte aardetinten. En ook Plenty, het kookboek van de welbekende Yotam Ottolenghi, heeft een fijne rustgevende kaft.

nog meer: keuken