5x tips voor meer werkruimte in de keuken

Restant antieke vloertegels uit Egypte via Genbyg. Keuken zelf samengesteld uit Ikea-onderdelen en gerecyclede materialen, zoals paneeldeuren en vloerdelen. Glazen en servies van lokale pottenbakkers,tweedehandsvondsten en erfstukken. Zwarte lamp Leben CPH. Overig onbekend. Beeld

Een kleine keuken is misschien knus, maar als het op werkruimte aankomt wordt het al een stuk minder aantrekkelijk. Gelukkig zijn er genoeg tijdelijke oplossingen om meer werkruimte te creëren in de keuken. De tips op een rij. 

Lees verder onder de advertentie

De ruimte goed benutten

Om zoveel mogelijk werkruimte vrij te maken in de keuken, is het praktisch opbergen van keukenspullen een absolute must. Zorg dat je zo min mogelijk op het aanrecht plaatst. Maak het jezelf makkelijk met het gebruik van magnetische messenblokken aan de muur, en haken voor bijvoorbeeld soeplepels en spatels.

Ook het gebruik van wandplanken kan de ruimte op het aanrecht vrij maken, zodat je meer ruimte overhoudt om mee te werken.

LEES OOK
Zo kun je in een kleine eethoek toch veel gasten kwijt

Lees verder onder de advertentie

XXL snijplank

De makkelijkste manier voor meer ruimte in de keuken, is een flinke snijplank over de wasbak of het gasfornuis te plaatsen. Met een grote snijplank van rechthoekig formaat kom je al een heel eind. Voor een ronde wasbak heb je zelfs speciale ronde snijplanken die er precies invallen. Vergeet niet: meten is weten!

Verrijdbaar keukeneiland

Met een keukentrolley heb je altijd meer werkruimte binnen handbereik. Rijd de trolley tijdens het koken naar je toe voor de perfecte keukenhulp. Rol deze net zo makkelijk weer terug op zijn plek als je klaar bent. Zo bespaar je veel ruimte. Zeker als je een keukentrolley aanschaft met extra opties, zoals dit hulpblok met lades en opbergruimtes

LEES OOK
Volle aanrechten en donkere kleuren: de no-go’s in een kleine keuken

Lees verder onder de advertentie

Meer met planken

Stel, je hebt een smalle keuken met recht tegenover elkaar twee aanrechtbladen. Dan kun je ook een grote plank over de breedte leggen. Zo dienen beide aanrechten als ondersteuning en kun je dus extra werkruimte creëren. Kies voor een zware plank, zodat deze niet te veel verschuift tijdens het gebruik. Je zou ook rubberen nopjes aan de onderkant kunnen bevestigen.

Deze keukens komen vaak voor in oude appartementen. De plank is een ideale oplossing als je meer werkruimte wilt creëren zonder verbouwing, in bijvoorbeeld oude appartementen of huurhuizen.

Inklapbaar

Soms heb je nog een lege muur in de keuken. Door er permanent een groot object te plaatsen, belemmer je de bewegingsruimte: niet ideaal. De oplossing is een inklapbare tafel die aan de muur vastzit. Je klapt de tafel simpelweg weer in als je klaar bent met koken. Deze inklapbare bamboe tafel is wat dat betreft ideaal.

Lees verder onder de advertentie

Fijne keukenhulpjes…

Bron: beeld: vtwonen 04-2020 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans