Natuurlijke luchtverfrissers: deze kamerplanten zijn gezond voor je

Wist je dat sommige kamerplanten heel gezond voor je zijn? Die groene helden halen schadelijke stoffen uit de lucht, verbeteren de luchtvochtigheid en brengen zuurstof in de lucht. Dit heeft een positief effect op zowel je fysieke als mentale gezondheid. Twee vliegen in een klap dus. 

Stylen met kamerplanten | deze planten zijn goed voor je humeur

Hoe gezond zijn kamerplanten?

NASA heeft onderzoek gedaan naar de gezonde werking van planten. Astronauten kregen namelijk klachten door de droge lucht in ruimteschepen. De ruimte-organisatie kwam erachter dat luchtzuiverende kamerplanten een positief effect hebben op droge ogen, keelpijn én hoofdpijn. En dat werkt dus echt niet alleen in de ruimte, maar ook gewoon bij jou thuis. 

De ideale plakken voor luchtzuiverende kamerplanten zijn woonkamers en slaapkamers, maar ook op werkplekken. Dat staren naar de computer en de lage luchtvochtigheid door elektrische apparaten zijn niet een al te beste combinatie voor de slijmvliezen. 

LEES OOK
Creëer een groene oase met planten in de slaapkamer

Profiteren van gezonde kamerplanten

Als je ook wil profiteren van gezonde planten, dan heb je er meestal aan een niet genoeg. Hoeveel planten je nodig hebt om de lucht fris te krijgen hangt af van de ruimte, ventilatie, apparatuur en het aantal mensen binnen de ruimte. Denk eraan dat je ongeveer 3 planten nodig hebt per 30 m2. Maar hoe meer hoe beter!

Sansevieria 

Deze plant houdt de lucht voor je schoon en je hoeft er nauwelijks iets voor te doen: de sansevieria oftewel vrouwentong. Met een kleine hoeveelheid water houd je haar makkelijk tevreden. 

Nephrolepis

De Nephrolepis, beter bekend als de krulvaren, is terug te vinden in heel wat huishoudens. Geen wonder, want het plantje is oersterk en geeft meer zuurstof af dan de gemiddelde plant. 

LEES OOK
Deze planten zijn goed voor je humeur

Epipremnum Pinnatum

De Epipremnum Pinnatum, ook wel Scindapsus genoemd, is een vrolijke en sterke hangplant. Met zijn bonte groen en gele bladeren staat deze topper in de top van de luchtzuiverende kamerplanten. De hangplant overleeft het ook op een plek met minder licht. 

Chamaedorea Elegans

De dwergpalm Chamaedorea Elegans is een supersterke kamerplant. Mooi, luchtzuiverend en in te zetten als roomdivider!

Clusia Princess

Getest in het lab: de Clusia komt qua luchtzuivering ver boven de rest uit. Extra leuk: voor deze gezonde plant heb je niet per se een pot nodig. Hij groeit namelijk ook op water in een vaas

nog meer: Kamerplanten