Je kamerplanten afstoffen: dit is waarom

beeld vtwonen Beeld

Even met een stofdoek over je meubels en alles is weer netjes. Maar neem je ook wel eens de bladeren van je planten mee in je stofritueel? Ze worden daar wel ontzettend blij van (en jij ook!).

Lees verder onder de advertentie

Waarom?

De bladeren van planten vangen zonlicht op om te kunnen groeien en bloeien. Hiermee worden voedingsstoffen en energie geproduceerd, waarmee de plant nieuwe bladeren aan kan maken. Fotosynthese is hiervoor de naam. Je kamerplanten afstoffen draagt hieraan bij. Als er een laag stof op de bladeren ligt, komt het zonlicht er niet l door en zal de plant minder voeding en energie voor zichzelf aanmaken. Wat het groeiproces dan weer stagneert.

Kamerplanten afstoffen: zo ga je te werk

Meestal volstaat een normale, zachte stofdoek die je ook gebruikt voor het stoffen van je meubels en planken. Zorg dat de doek proper is. Pak het blad van de plant voorzichtig in je hand en wrijf van boven naar beneden het stof eraf met de doek. Doe dit heel voorzichtig om te voorkomen dat het blad scheurt of afbreekt. Herhaal dit met alle bladeren en eventueel de stengels, als die ook stoffig zijn. Klop de doek na elke plant goed uit.

Kamerplanten afstoffen: en dan?

Net als in de natuur worden planten blij van een goede regenbui. Omdat het in huis altijd droog is, kun je ze na een stofbeurt trakteren op wat extra water. Dit kun je doen door met een plantenspuit boven de plant te spuiten. Sommige planten, zoals de lepelplant, kikkeren hier zo van op dat ze extra bloemen zullen ontwikkelen.

Lees verder onder de advertentie

Let op: hebben de bladeren van je plant haren? Dan kun je ze het beste niet (te) nat maken. Borstel de bladeren liever af met een zachte (make-up)kwast.

Shop in de stijl:

Bron: beeld: vtwonen

Lees verder onder de advertentie