Dit zijn de mooiste palmen voor een tropisch tintje in huis

Tafel met betonnen blad en bijpassende bank (Nordal). Gevlochten hanglamp, groene rieten stoel (HK Living). Kruk van gevlochten touw, gevlochten schaal (Madam Stoltz). Lopers, groen met wit en groen kratje (H&M Home). Karaf in de vorm van een vis, groene visvormige glazen schalen, lage visschaal van glas, laag groen glas, hoog groen glas, wit zoutvaatje, alles uit de collectie van Paola Navone (Serax). Glazen karaf met ribbel (Household Hardware). Grote groene aardewerken schaal (De Weldaad). Rieten mand met palm, gevlochten mand met palm op trap (Nordal). Groene kast (Combitex). Overig privébezit. Beeld

Voor een tropische touch of het benadrukken van een exotische sfeer in huis zijn palmen de ideale kamerplanten. Daarnaast zijn ze makkelijk te verzorgen en dus zeer geschikt als je geen groene vingers hebt. Gezond zijn ze ook nog door hun luchtzuiverende werking. Heb je nog meer redenen nodig om een palm als kamerplant in huis te halen?

Lees verder onder de advertentie

Kentia

Een van de bekendste palmen om als kamerplanten in huis te halen is de Kentia. Een opvallende ook, want hij heeft vaak een flink formaat. Je kunt de Kentia dan ook goed inzetten als roomdivider. Daarnaast is het een sterke plant die het goed doet op plekken waar niet al te veel licht komt. Ook bij een lagere luchtvochtigheid blijft de Kentia palm mooi groen. Een ideale kantoorplant!

LEES OOK
Deze planten werken perfect als roomdivider

Dwergpalm

Een palm met een fijner formaat is de Chamaedorea, ook wel de Mexicaanse dwergpalm genoemd. Dat de palm kleiner is dan de meeste palmsoorten zegt niets over de looks. De dwergpalm heeft namelijk prachtige, elegante bladeren. Daarnaast is ie luchtzuiverend, makkelijk in de verzorging en heeft de palm niet zoveel wensen wat betreft de staanplaats. Klein blijft de Chamaedorea wel, want het is een zeer langzame groeier.

Lees verder onder de advertentie

Areca

Liever een palm die wel snel groeit? Dan moet je voor de Areca kiezen. Deze kamerplant kan uitgroeien tot een reus en dat maakt hem meteen de showstopper van de kamer. De Areca heeft een fijngevormd blad en is iets opvallender dan andere palmen door de groengele bladstengels. En weer een makkelijke in de verzorging!

LEES OOK
Hier moet je op letten als je kamerplanten gaat kopen

Yucca

Een golden oldie die je al jaren terugziet in huis is de Yucca. Deze kamerplant zorgt instant voor een vakantiegevoel en is enkelstammig en meerstammig verkrijgbaar. Het voordeel van de Yucca is dat ze bijna niet dood te krijgen is. Kijk alleen uit met direct zonlicht.

Lees verder onder de advertentie

Rhapis

De Rhapis is een palmsoort die opvalt door de stammen, dit zijn er namelijk meerdere bij elkaar. Vandaar dat de palm ook wel stok- of bamboepalm wordt genoemd. De mooie bladeren groeien al laag op de stam en geven de plant een volle look. Deze topper is makkelijk te verzorgen en kun je ook kwijt op een plek in huis met minder licht.

Palmen shoppen…

Bron: beeld: vtwonen 07-2016 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

Lees verder onder de advertentie