5x creatieve manieren om planten in je interieur te verwerken

beeld vtwonen Beeld

Word jij net als Ryani en Daniël uit Lelystad ook zo blij van planten in huis? Kies net als Frans voor een plantentrap in de woonkamer. Deze en nog meer creatieve manieren om planten in je interieur te verwerken hebben we hier voor je verzameld.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

DIY-idee: plantentrap

Een leuke manier om planten in je interieur te verwerken, is door ze net als Frans Uyterlinde bij Daniël en Ryani uit Lelystad aan een zelfgemaakte plantentrap te hangen. Dat viel goed in de smaak. ‘Daniël houdt erg van planten, maar die stonden in hun oude interieur all over the place. Ik heb ze mooi geclusterd aan één wand, waardoor het een soort hangende tuin is geworden’, zegt Frans.

Voor de plantentrap koos stylist Frans voor zwarte, strakke trappen, die hij vervolgens in de nissen heeft bevestigd. ‘De verschillende soorten planten heb ik op verschillende hoogtes in de nissen gehangen.’ De indirecte verlichting vanuit de nis is ook een bewuste keuze, legt Frans uit. ‘Hierdoor kan het licht heel mooi door de planten dwarrelen.’

BEKIJK DE HELE MAKE-OVER
Zo creëerde Frans een botanisch paradijs in Lelystad

Lees verder onder de advertentie

Groen muurtje

Naast echte planten, kun je ook kiezen voor botanisch behang. Dat geeft meteen een tropisch gevoel in huis. Frans: ‘Daniël wilde graag planten en daarom vond ik het leuk om dochtertje Loua ook een plantenhoekje te geven. Maar dan 2D in plaats van 3D. Het behang sluit mooi aan op de rest van het interieur.’ Ons favoriete, botanische behang hebben we hier voor je op een rij gezet.

LEES OOK
4x stylen met grote binnenplanten

Mix & match planten

  • Voor een variatie aan planten is een trolley ideaal. Zo’n verrijdbaar pronkstuk kun je overal inzetten als sfeermaker of lage roomdivider en geef je – als de zon te fel naar binnen schijnt – makkelijk een andere plek.
  • Of wat dacht je van een plantentafel, zoals dit strakke exemplaar van Ferm Living? Extra mooi met meerdere planten of cactussen. Je kunt ook meerdere plantentafels plaatsen voor nog meer groen in huis.
  • Wie van tuinieren houdt, zal ongetwijfeld vrolijk worden van een kas in de tuin. Je denkt dan al snel aan een grote tuin, maar ook voor kleine tuinen of balkons bestaan speciale kassen die weinig ruimte innemen. Dit is het bewijs!
Lees verder onder de advertentie

Bron: Styling Frans Uyterlinde, fotografie Margriet Hoekstra