5 items die je ook kunt inzetten als plantenstandaard

Als je kamerplanten in huis hebt, wil je deze een plek geven waar ze de aandacht krijgen die ze verdienen. De planten moeten niet wegvallen naast alle andere mooie accessoires in huis. Zet planten daarom weg op een plantenstandaard. Nu kun je een standaard in huis halen die speciaal gemaakt is voor bloempotten, maar ook deze items kun je prima inzetten als plantenstandaard in huis.

woonkamer | blauw | lichtblauw | kamerplant | calathea | wandkleed | kleur van het jaar

Hoogwerker

Ben je gek op planten en heb je ondertussen al een aardige collectie? Dan kun je een trap gebruiken als plantenstandaard om meerdere groene beauty’s op tentoon te stellen. Hoe breder de treden, hoe meer planten in verschillende formaten je erop kwijt kunt. Je kunt ook een ladder inzetten om mooie hangpotten met hangplanten aan te hangen. 

LEES OOK
De hoogte in: de mooiste hangplanten op een rij

Natuurlijke plantenstandaard in huis

Houd je van een natural touch in huis? Zet dan een grove en stoere boomstam in als plantenstandaard. Zorg dat de boomstam goed vlak is afgezaagd zodat er geen valgevaar ontstaat. Je kunt ook meerdere boomstammen bij elkaar zetten om een cluster te creëren. Zorg dan wel voor afwisseling in hoogtes zodat de boomstammen en kamerplanten niet achter elkaar wegvallen.

On the display

Extra chic maak je een plant door ‘m op een zuil te plaatsen. Zo maak je van de kamerplant in een klap een statement piece. Op een zuil zoals deze kun je maar moeilijk om de plant heen en geef je het interieur een industriële touch. Combineer ‘m met een mooie, opvallende bloempot zodat deze niet wegvalt op het zuil. Houd je het liever iets subtieler? Match de bloempot dan in de kleur van het zuil. 

LEES OOK
Do it yourself: kunstzuilen, een podium voor kunstwerken

Plantenstandaard op wieltjes

Een trolley is de perfecte plantenstandaard voor in huis waar je meerdere planten op kwijt kunt. Daarnaast is het ook nog eens een prachtige toevoeging aan het interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit gouden exemplaar? Niet alleen mooi, ook nog praktisch. Door de wieltjes kun je deze plantenstandaard overal heen bonjouren. Wel zo handig als sommige planten wat extra zonlicht nodig hebben. 

LEES OOK
5 praktische plekken voor een trolley in huis

In hoogte verstelbaar

Krukjes worden wel vaker ingezet als plantenstandaard. Zeker rotan krukken worden steeds vaker gebruikt om kamerplanten op te showen. Maar heb je er ook weleens aan gedacht om een draaikruk in te zetten als plantenstandaard? Extra handig aan deze krukken is dat ze in hoogte verstelbaar zijn. Zo kun je een mooie collectie planten bij elkaar zetten zonder dat ze in elkaar schaduw staan. Letterlijk en figuurlijk. Deze verstelbare kruk van BePureHome is een perfect voorbeeld.

nog meer: Kamerplanten