Zomers, natuurlijk én speels: dit is de terazzo trend

Met de zomer in aantocht komt er een nieuwe trend om de hoek kijken die perfect past bij het naderende seizoen. Terazzo is de naam, en deze stijl mag zowel in huis als in de tuin gezien worden. Met deze tips omarm je de trend op een manier die bij jouw wensen en behoeftes past.

Terazzo trend

Oorsprong Terazzo

Het is niet voor ’t eerst dat we de Terazzo trend spotten. Al in 2018 én in 2020 werd het natuurlijke materiaal met spikkels gespot. Mocht je het destijds gemist hebben, geven we je kort een opfrisser. Terazzo is van originele een vloerafwerking, bestaande uit marmerkorrels, die in gepolijst cement of klei zijn gedrukt. De naam stamt af van het Italiaanse woord terras, gezien het uiterlijk ervan sterk doet denken aan typische zuidelijke terrassen.

Uitvoeringen anno 2022

Terwijl het in eerste instantie bedoeld is als vloerafwerking en het dus voornamelijk gebruikt werd om vloeren mee te maken, spotten we de gespikkelde steen nu juist op allerlei andere manieren. Als tegel in de badkamer, als opvallend keukenblad, als tafelblad van bijvoorbeeld een bijzettafel, en zelfs theemokken en onderzetters zijn er anno 2022 in Terazzo uitvoering.

Terazzo is er in allerlei verschillende kleuren en stijlen, en precies daarom kun je deze trend gemakkelijk omarmen. Ondanks dat de trend wel opvallend is, is het tegelijkertijd heel klassiek en tijdloos. Want er wordt gesproken over een blijvertje, de kans dat Terazzo ‘uit de mode’ raakt, is erg klein.

LEES OOK
Vraag ’t vtwonen: hoe werk ik gedateerde witte tegels weg?

Groots aanpakken

Wil je de trend in huis halen? Dan kun je dat zo groot of klein doen als je wilt. Wanneer je toe bent aan een make-over van de keuken of badkamer, kun je je hart ophalen. Ga in dat geval voor een keukenblad met Terazzo look, of juist voor een badkamervloer gehuld in de trend. Omdat het een aanwezige print is, kun je voor een rustige finishing de rest ingetogener houden. Laat de kleur van de stenen terugkomen in kleine details, en het oogt als een samenhangend én modern geheel.

Kleiner geschut

Liever kleiner in de weer met deze trend? Ook dan kun je alle kanten op. Een kleine bijzettafel met Terazzo tafelblad geeft de zithoek gelijk wat meer sjeu. Een dienblad in dezelfde uitvoering kan dienen als decoratie item, en enkele kopjes in de keuken fungeren handig én stijlvol als accessoires op een keukenplank aan de muur of op het keukenblad.

Om de Italiaanse oorsprong van deze trend te omarmen, is het een mooi idee om het te combineren met een terracotta kleur op de muur en veel planten. Dit kan zowel binnenshuis, als buitenshuis. Dat roept direct dat heerlijke Mediterrane sfeertje op, alsof je gewoon op een terras in Zuid-Italië zit.

nog meer: wooninspiratie