Voegen in de badkamer: zo worden ze weer wit

Een flinke poetsbeurt en de badkamer schittert weer. Tenzij de voegen verkleurd zijn… En juist díé vallen op in een verder schone badkamer. Voegen schoonmaken is niet het leukste werk, maar met deze tips krijg je ze gegarandeerd schoon.

vtwonen collectie 08-2020 badkamer zwarte kapstop
Wandtegel Craft in Egg White mat, 12,5×12,5 cm per m² € 69,70. M.m.v. ikea.nl (kapstok), vtwonen.nl (badjas van vtwonen), lovestoriesintimates.com (lingerie), abeautifulstory.nl (sieraden), marie-stella-maris.com (zeeppompjes met metalen zwarte houder).

Hallo witte voegen!

Voegen kunnen geel verkleuren. Dit is vaak een ophoping van vuil en zeepresten. Neem één deel schoonmaakazijn en één deel water. Doe dat in een spuitflacon en spuit de voegen in. Laat even goed intrekken en boen de voegen vervolgens schoon met een schuursponsje. Best makkelijk toch?

LEES OOK
Badkamer schoonmaken? Zo doe je dat!

Wonderlijke pasta

Als je last hebt van zwarte voegen, zit er vaak schimmel in. Tijd om die grondig te reinigen dus! Je kunt hier een goedje voor gebruiken dat je misschien al in huis hebt: baking soda. Meng dat met een beetje water tot een pasta. Breng dit aan op de voegen en laat het een tijdje intrekken, minstens tien minuten. Schrob daarna de pasta weg met een tandenborstel en voilà: schone voegen. 

De baking soda zorgt er niet alleen voor dat de viezigheid uit de voegen verdwijnt, het neutraliseert ook geuren én het is anti-bacterieel. Daarmee houdt het nog niet op met de voordelen: baking soda is ook nog eens schimmelwerend. De perfecte partner in crime dus. 

LEES OOK
Zo krijg je kalk uit de douche (ook de meest hardnekkige)

Grover geschut

Veel mensen grijpen bij vieze voegen naar de bleek, maar dit kan een heftige uitwerking hebben. Zo kunnen ze veel sneller gaan afbrokkelen. Gebruik bleek alleen als je last hebt van veel schimmel. Wil je toch een agressiever middel gebruiken? Er zijn flink wat speciale middeltjes te koop die je verder kunnen helpen. Zorg tijdens het schoonmaken altijd voor goede ventilatie en draag handschoenen. 

Krijg je de voegen met geen mogelijkheid schoon? Gebruik dan een speciaal schoonmaakmiddel in combinatie met een stoomapparaat. Of overweeg om de voegen te schilderen of opnieuw te laten doen. 

nog meer: wooninspiratie