Kleurpalet 1: vergrijsd roze en geel

Uit nieuwe kleurtrends kun je één kleur kiezen en daar een muur mee verven. Of je kan juist een hele compositie van trendkleurenkiezen. Bekijk het eerste kleurpalet van 2015 hier.

houten-tafel-dak-stoelen

Kleur: achterwand D2.08.53, scheidingswand D2.08.53 (bovenste kleur) loopt over naar F0.20.61.

woonkamer-bank-muurKleuren steenroze B8.06.68, blauwgrijs S9.06.72. Zetel Splitback, tafeltje met grijs blad, bolle metalen kaarsenstandaard, roze kussen van suède en jute, linnen kussen met rood stiksel (Pols Potten). Zwarte salontafel Kragsta, dikke kaars, lampenkap Jara, lampvoet Hemma, schapenvacht, vloerkleed Morum van 230×160 cm (Ikea). Mand, letter K (Nijhof). Schaal aan de wand Edo van Serax, vaas van House Doctor, 30 cm hoog (www.vtwonen.be)

werkkamer-stoel-muur

Kleuren: achterwand E7.04.86, gelig paneel F8.39.79 vuilig gemaakt met A4.04.63, lila paneel V7.05.81, groot roze paneel B3.04.83, groenig paneel Q3.06.77, beige paneel E7.07.79.

badkamer-wastafel-beton-geelKleuren: achterwand F1.57.62, rechterwand D9.05.83.

Warme lagen

Vergrijsd roze en geel zijn ontleend aan landschappen vol zand en rotsen, waarboven de zon ondergaat in het laatste restje blauwe lucht van de dag. Daar kun je een mooi kleurverloopeffect mee bereiken. Wat ook werkt: lagen kleur naast elkaar verven in plaats van over elkaar, zoals in de zithoek rechts. Zo’n onverwachte spetter als de okergele letter K en het roze kussentje geven de kamer net een extra kick.

Spice it up

Dit kleurpalet bestaat uit roze- en geeltinten die zijn vergrijsd, in combinatie met lila, lichtblauw, diepbruin en de kleur van het jaar, koperoranje. Idee: door pastels te combineren met een verrassende kleur uit een heel ander palet, zoals een curry-achtig okergeel, krijg je een volwassen geheel.

Verftip: Laagjeseffect maken? In plaats van je best te doen op het perfecte kleurverloop, kun je de kleuren ook deels over elkaar heen rollen, waardoor je deze interessante ‘tie-dye-muur’ krijgt.

Kleurpaletten 2015

Zijn vergrijsd roze en geel niet de kleuren die je zoekt? Wat dacht je van de kleurtrend grijstinten? Voor de liefhebber van een klassiek tintje in huis, is de trend licht klassiek juist een aanrader. Of doorbreek alle kleurtaboes met vrolijke en fruitige kleuren.

Bron: vtwonen januari 2015 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn
Bron beeld: 1, 3, 4 Styling en fotografie Levis

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!

nog meer: wooninspiratie