De leukste tienerkamer voor je dochter

Op een gegeven moment krijgen meiden de leeftijd dat ze een stoere tienerkamer willen. Niet met truttige accessoires en alles babyroze, maar hip en geschikt om met vriendinnen te relaxen en te giebelen. Met onderstaande tips krijg je een tienerkamer om van te dromen.

Kleurgebruik

Je tienerdochter weet waarschijnlijk heel goed wat ze niet wilt. Maar wat ze nu wel leuk vindt, is wat lastiger. Begin bij welke kleuren ze mooi vindt. Roze, rood, kobaltblauw of juist okergeel? Om de slaapkamer niet te kinderachtig te maken, kies je niet alleen voor zachte pasteltinten. Een ‘harde’ kleur erbij zorgt voor een volwassen uitstraling. Verf bijvoorbeeld één muur paars of knalrood. Om inspiratie op te doen bekijk je de kleurthema’s van Kleurinspiratie.

Tienerkamer stijlen

Er zijn zo veel verschillende types meiden. Is ze een redelijk lief en romantisch type? Dan is een landelijke tienerkamer misschien wel geschikt voor haar. Deze stijl kenmerkt zich door de zachte kleuren en vormen. Is je dochter een pak stoerder? Doe dan inspiratie op bij het thema industrieel. Deze tienerkamer bestaat uit harde kleuren en ruige materialen.

Thema’s voor tienerkamer meisje

Voor een tiener is een thema altijd wat lastiger dan voor een kleiner kindje, omdat het al snel kinderachtig wordt. Een thema zoals barok en Pip Studio is juist heel geschikt. De combinatie van een slaapkamer met een studeerkamer doet het ook altijd goed bij tieners.

Tienerbedden

Heb je in de tienerkamer weinig ruimte maar wil je er wel een fijne plek van maken? Dan is een hoogslaper de oplossing. Bij Tienerkamer.nl verkopen ze hoogslapers inclusief bureau en bank. En de bank kan je uitklappen als logeerbed. Vier in één dus. Perfect als er een vriendin wil blijven slapen.

Accessoires meiden

Om de tienerkamer gezellig aan te kleden leg je het hele bed vol met sierkussens. Leuke kussens vind je bij H&M. Deze hebben vaak grappige prints en opdrukken. Wil je een opvallend item in de tienerkamer? Koop dan een muursticker van Atelier Rosalyne. Daar verkopen ze gave silhouette stickers. Bijvoorbeeld van Streetdancers en grappige iconen.

Bron: Kek wonen met Kinderen, Coming Kids

nog meer: wooninspiratie