Klein behuisd? Check deze handige 2-in-1 meubels

Multifunctionele meubels moeten het over het algemeen niet van hun looks hebben. Praktisch zijn ze, en daarmee houdt het wel op. Maar deze 2-in-1 items zijn stuk voor stuk een mooie uitzondering op deze regel. Ze doen dienst als opberger slash zitplek of meubel voor binnen én buiten.

DIY opbergbank | multifunctionele meubels

Zitten en opbergen

Een zitplek met een zee van ruimte onder de zitting is ideaal voor het opbergen van spullen die je niet dagelijks gebruikt, maar wel graag in de buurt hebt. Zo’n 2-in-1 bank kun je bijvoorbeeld onderdeel laten zijn van de eethoek. In de kinderkamer of gang is deze multitasker ook echt een uitkomst. Je kunt een opbergbank op maat (laten) maken, zodat je het maximale uit alle beschikbare centimeters haalt. Maar met deze kant-en-klare exemplaren heb je morgen al een mooie oplossing voor je ruimteprobleem.

Binnen én buiten

Bij multifunctionele meubels kun je ook aan items denken die buiten én buiten bruikbaar zijn. Handig als je in de zomer graag even de zon wilt meepakken of juist de schaduw wilt opzoeken, maar daar geen speciale tuinmeubels voor wilt aanschaffen. Met deze lichtgewicht items is dat ook helemaal niet nodig. Je pakt ze zo op, ze trotseren elke regenbui en ze hebben toch de looks en het comfort van een binnenmeubel.

Opbergen en opsplitsen

Wil je de kamer opdelen omdat je behoefte hebt aan privacy, je een rustige thuiswerkplek wilt of een grote ruimte hebt die geborgenheid nodig heeft? Kasten zijn de perfecte multifunctionele meubels waarmee je een ruimte opsplitst en extra opbergruimte creëert. Het is bovendien een stuk sneller en flexibeler dan een muurtje metselen. Een open kast zorgt voor luchtigheid en is vanaf beide kanten te gebruiken, maar zorgt niet meteen voor meer privacy. Een kast met gesloten achterzijde geeft je wel het gevoel een eigen plekje te hebben.

nog meer: wooninspiratie