Benut de loze ruimte: 5 praktische items voor op de overloop

De overloop wordt nog wel eens overgeslagen als het om interieur gaat. Vaak omdat de ruimte klein is en vooral praktisch moet zijn. Gelukkig kan je er ook een praktische overloop van maken door deze items te plaatsen. Het is namelijk zonde om de vaak loze ruimte op een overloop niet te benutten! 

vtwonen 08-2021 | webbing houten kast met daarvoor ee juten kleed en manden op de overloop
Kast Ivar Ikea. Hanglampen en manden Daybydee Lifestyle. Vloerkleed Wehkamp. Platen vurenhouten underlayment als fotoprikbord.

Wandplanken

Om naast spullen ook leuke accessoires kwijt te kunnen op de overloop, zijn wandplanken je beste vrienden. Praktisch als je weinig ruimte op de overloop hebt, maar wel een aantal spullen wilt opbergen. Om te voorkomen dat de wandplanken een chaos worden, kun je opbergers inzetten. Deze donkergroene wire manden van Sissy-boy zijn er perfect voor. Of los het op met een kasthangmand zoals deze. Hallo extra opbergruimte!

De trapmand

Neem afscheid van struikelen over spullen op de trap. Een trapmand zoals deze biedt de oplossing om de spullen netjes bij elkaar te houden. Wie weet, geeft het net die extra motivatie om de spullen direct mee naar beneden of naar boven te nemen.

LEES OOK
5 ideeën om het trapgat mee op te vullen

Schoenenkast

En dan met name schoenenkasten zoals deze. Hoog, smal en met voldoende opbergruimte. Perfect om te plaatsen op een overloop met weinig beweegruimte, maar waar extra opbergruimte wenselijk is. Nu kun je in zo’n schoenenkast natuurlijk schoenen kwijt, maar ook andere handige items die je misschien eerder op de bovenverdieping nodig hebt. Denk aan handdoeken of beddengoed. Net zo makkelijk! 

Spiegel

Spiegels zijn onmisbaar in huis. Niet alleen om te checken hoe je erbij loopt, maar ook om een ruimte groter te doen lijken. Door de reflectie kun je een ruimte optisch vergroten, en voor meer lichtinval zorgen. Laten dat net de dingen zijn die je vaak wilt op een overloop. Om het optische spel nog groter te maken, kan je kiezen voor een spiegelraam zoals deze, met gotische look. Niet alleen een praktische overloop, maar ook een met de looks.

LEES OOK
Dit zijn de mooiste kleine spiegels voor op de kaptafe
l

Wasrek in het trapgat

Misschien ouderwets, maar nog steeds erg praktisch: een wasrek in het trapgat. De optimale ruimtebespaarder, want je klapt ‘m buiten gebruik gewoon weer in. Dit wasrek van MADE is ideaal voor in het trapgat. Daarnaast droogt de was ook nog sneller, omdat het in een ruimte hangt die met andere ruimtes verbonden is. Meer lucht om aan te drogen dus. 

nog meer: wooninspiratie