4x woonidee: modern rococo-interieur

Decadent, extravagant en luchtig: wie wordt er niet vrolijk van de weelderige rococo-stijl? De geplooide bloemengordijnen van oma zouden perfect in zo’n interieur passen, maar als je de boel niet oubollig wilt maken, kijk de kunst dan af bij Anja en Gerrit. Zij creëerden een hotel met een prachtig modern rococo-interieur. 

Eethoek | Rococo-interieur | vtwonen 01-2021
In de ontbijtkamer: leren buisframestoelen, witte Panton-stoelen, een tafel in de stijl van de Tulip van Saarinen en klassiek gedrapeerde gordijnen en arcadische landschappen uit de achttiende eeuw.
Hotel | Restaurant | vtwonen 01-2021
Het restaurant heeft de authentieke kleur groen, met op de wanden handgeschilderde guirlandes en plafonds vol ornamenten.

1. Kies op gevoel

Als een rococo-interieur één ding is, dan is het wel frivool. Dus gooi alle stijlregels overboord en kies op gevoel. De dingen die dan mee naar huis komen, passen gegarandeerd bij jou én bij elkaar. Plastic designstoel naast een antieke spiegel? Waarom niet!

2. Niets te gek

Als de rococostijl een motto zou hebben, zou dat weleens ‘lang leve de lol’ kunnen zijn. De weelderige interieur mag dus vol geinige en creatieve uitspattingen zitten. Denk aan een statige schilderijen van je idolen, felgekleurde klassieke plafond- en muurelementen of extravagante meubels op onverwachte plekken. 

Hotel | Rococo-interieur | vtwonen 01-2021
In het restaurant staat, naast veel vintage meubels, een kast van Sacha Vink. Deze beeldhouwer werkt met oud hout en gevonden materialen.
Marmer | Trap | Rococo-interieur | vtwonen 01-2021
De rocailles en bloemen in de entreehal kregen opnieuw kleur dankzij de leerlingen van een restauratieopleiding.

3. Asymmetrisch

In een rococo-interieur hoeft niet alles rechttoe rechtaan te zijn. Sterker nog, onregelmatigheid en asymmetrie worden gevierd in deze stijl. Zet naast een oude fauteuil een hypermoderne bijzettafel, plaats verschillende nachtkastjes aan weerszijden van een bed en geef alle mooie meubels een plek, zonder je af te vragen of het wel bij elkaar past. Of zet een stoel bovenop de kast… humor is toegestaan! 

4. Intense kleuren

Krachtige kleuren, die doen het in een rococo-interieur uitstekend. Petrol, indigo en vergrijsd groen: ze geven de boel een stevig karakter. Zelfs ruimtes als de hal kunnen hier een flinke oppepper van krijgen. Die intense kleuren doen het ook uitmuntend als dramatische achtergrond voor foto’s en schilderijen. 

Kijk binnen in een eclectisch appartement in Edinburgh vol kunst en kleur.

nog meer: wooninspiratie