6 alternatieven voor het klassieke nachtkastje

Nachtkastjes passé? Of heb je simpelweg te weinig plaats naast je bed voor een compleet meubel? Kies dan uit een van deze verrassende alternatieven voor het nachtkastje.

Wandplank als nachtkastje

Smartphones, we kunnen eigenlijk niet meer zonder, dus ook ’s nachts leggen we hem naast ons op te laden. Maar met al die stralingen kun je er beter voor kiezen om deze geniepige nachtrustverstoorders een stukje verder van je bed te leggen. En als die smartphone niet meer hoeft op te laden, dan kan je een plank aan de muur hangen als alternatief voor een nachtkastje. Bovendien is een brede plank boven het bedhoofd een sfeermaker van formaat en je kunt er tegelijkertijd al je favoriete items op kwijt. Tip: verf de brede plank in dezelfde kleur als je muur voor een stoer effect.

Fotolijstplankjes

Waarom niet gewoon je smartphone in de woonkamer laten liggen? Zo heb je meer ruimte voor accessoires op je alternatieve nachtkastje. Als een plank niet genoeg is, kan je ook kiezen voor verschillende fotolijstplankjes. Want zeg nu eerlijk, meer dan een foto van vriend(in), lief of je huisdier en wat groen heb je toch niet nodig naast je bed!

Alternatief voor nachtkastje nachtkastjes Ferm Living

Wandhuisje

Wat je ook kan doen, is kiezen voor een huisje. Het huisje is ontzettend handig voor het opbergen van de kleine spullen zoals bijvoorbeeld haarelastiekjes, sieraden of alle andere dingen die je snel kwijt raakt. Tip! Om er een persoonlijk huisje van te maken kun je in de vakjes foto’s neerzetten. Ook leuk voor de rest van het huis.

Multifunctioneel alternatief

Een plankje aan de muur hangen kan voor sommigen nog een hele opgave zijn. Begin je er liever niet aan? Het pronkrek zet je gewoon tegen de muur zonder dat er een boor aan te pas hoeft te komen. Daarnaast is het een ideaal item om al je favoriete tijdschriften binnen handbereik te hebben. Liever iets minder massief? Kies dan voor een ladder om je tijdschriften en boeken overheen te hangen!

Opvallende nachtkastjes

Kan het voor jou niet gek genoeg zijn? Kies dan voor een opvallend nachtkastje in de vorm van een wandrek of boekenplank die in het oog springt. Dus geen standaardvormen, maar multifunctionele meubelstukken die ook nog eens goed zijn voor de sfeer in de slaapkamer. Tip! Bekijk ook eens alle kapstokken. Die haakjes zijn namelijk ideaal om opladers of sieraden aan te hangen en aan het rek erboven kun je tijdschriften of boeken opbergen.

Bedtafel

Slaap je in een hoogslaper? Niets handiger dan een bedtafeltje. Nooit meer ’s nachts je bed uit voor een glaasje water en je boek hang je gewoon over het randje. Daarnaast is de bedtafel ook een perfecte manier om ontbijt op bed te eten. Zo vallen er minder kruimels in bed. Ook een goed idee: de muurorganiser van Umbra. Dit item biedt plaats voor een je telefoon, pen en bril en door de handige haakjes kun je er zelfs je badjas aan ophangen!

Meer inspiratie? Kijk dan eens bij onze opbergers. Wie weet vind je hier dan precies het alternatieve nachtkastje dat bij je past.

Shop meer alternatieve nachtkastjes

Bron: 1. Design Letters – 2. vtwonen – 3. Ferm Living – 4. vtwonen september 2013 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Judith Dekker

nog meer: wooninspiratie