Opbergen schuine wand

Onder een schuine wand passen vaak geen gewone kasten, waardoor je kind zijn of haar spullen niet netjes op kan bergen. Toch hoeft een schuine wand geen obstakel te zijn, want je kunt op meerdere manieren nuttig gebruik maken van deze ruimte. Wij geven een aantal tips voor opbergen schuine wand! 
Opbergen schuine wand opbergen schuine wand

Schuifdeuren

Om de ruimte onder een schuine wand goed te benutten ga je voor schuifdeurkasten. Lees meer over schuifdeurkasten in het artikel schuifdeur schuine wand. Schoolspullen, kleding en speelgoed berg je op deze manier allemaal netjes op onder de schuine wand. Zo creëer je extra opbergruimte en ziet de kinderkamer er opgeruimd en netjes uit.

Bedstee met opbergruimte

Door de schuine wanden in een kamer verlies je vaak een hoop ruimte. Door een bedstee te plaatsen kun je nuttig gebruikmaken van deze ruimte. Bij Factory House kun je een bedstee op maat laten maken, maar je kunt er natuurlijk ook zelf een maken. Onder het bed kun je nog kastjes of laatjes maken om de spullen van je kind op te bergen.

Opbergen schuine wand

Een andere goede oplossing voor het creëren van bergruimte onder een schuine wand is het neerzetten van rolkastjes. Als je het kastje onder het dak uittrekt, kun je gemakkelijk bij je spullen. Bij sommige doe-het-zelf-zaken is een bouwpakket voor deze rolkastjes verkrijgbaar, maar ook deze kastjes kun je gemakkelijk zelf maken. Met een beetje creativiteit en een paar handige handen, kom je een heel eind. Zo kun je de ruimte onder schuine wanden nuttig gebruiken en kan je kind toch alle spullen netjes opbergen! Voor nog meer opbergers bekijk je de artikelen bij ‘Opbergen‘.

Bron: 1. Studenten.net –  2. Ouders van Nu | Fotografie fotolemaire.nl | Styling Estherloonstijn.nl

nog meer: wooninspiratie