Meisjeskamer ideeën; van zacht tot pittig

Het ene meisje is een echt prinsesje, terwijl de ander meer het type stoere meid is. Maar voor allebei is hun eigen slaapkamer de favoriete plek in huis. Ben je op zoek naar inspiratie voor de meidenkamer? Van lief roze tot vrolijke en stoere prints, Kleurinspiratie heeft de leukste meidenkamer ideeën voor je op een rij gezet. 
Meidenkamer ideeën (uitgevoerd door Hans & Grietje via kinderkamerstylist.nl)
Patchwork behang voor een echte meidenkamer

Ideeën voor een meisjeskamer

Denk je aan een meisjeskamer, dan denk je al snel aan de kleur roze. Creëer met pastelkleuren zoetheid in de slaapkamer. Met hier en daar een fluorescerend accent maak je de kamer pittig en fris. Dit kleurenpalet is mooi te combineren met meubels van licht hout en wit. Met de roze pastelkleuren van Histor houd je het subtiel, maar absoluut girly. Accessoires bij deze romantische pastelkleuren zijn mooi in de stijl van barok en vintage. Bijvoorbeeld deze spiegel voor aan de wand van Maisons du Monde. Meer inspiratie met pastelkleuren vind je in de kleurtrend Cupcake City. Een palet met frisse, zoete pastelkleuren.

Een echte meisjeskamer

Bij een meidenkamer hoort natuurlijk één patchwork item. Of het nu een lamp, een plaid of een complete wand is. Patchwork straalt vrolijkheid uit. Bloemen, hartjes, vlinders en vogeltjes: het kan niet leuk genoeg. Kies zelf de leukste printjes uit en creëer zo je eigen unieke behang bij de Behangster. Of spreid een leuke quilt van PiP Studio uit over het bed. Het behang met patchwork dessin hierboven komt bij Room Seven vandaan.

Tienerkamer ideeën

Zingt je dochter de sterren van de hemel voor haar spiegel? Is ze een absolute musical fan? Tover de slaapkamer om in Hollywood. Behang de wand met filmposters en theateraffiches. Deze grote studiolampen van Stoere Lampen maken van de slaapkamer een filmset. De filmposters kun je online bestellen op Posters.nl. Vraag ook eens in de bioscoop of bij reclamebureaus naar oude filmposters.

Muurstickers meisjeskamer

Ook zonder het verven en behangen van de wanden kun je de meidenkamer een nieuwe look geven. Online vind je veel decoratiestickers voor aan de wand. Zoals jurkjes van 101woonstickers, welke leuk zijn om op en rond de kledingkast te hangen. Leuke stickers om boven het bed te plakken vind je bij Mooi op de muur. Bij Ferm Living slaag je ook zeker voor een leuke muursticker.

Behang voor de meisjeskamer

Was behang vroeger iets voor oma’s, tegenwoordig is het helemaal hot. Het aanbod aan kleuren en dessins is enorm. Ook voor een meidenkamer is er voor ieder wat wils. Is jouw kleine meid gek van paarden? Denk dan eens aan een wand met paardenbehang! Wil je liever romantische bloemetjes? Dan slaag je zeker bij Graham & Brown zeker. Misschien droomt jouw dochter er wel van om op wereldreis te gaan, dan is het behang Whole Wide World van Mr Perswall echt te gek.

Bron: 1 Binnenkijker Huis & Grietje via kinderkamerstylist.nl – patchwork behang van Room Seven – Behang Whole Wide World van Mr Perswall

nog meer: wooninspiratie