Hip, stoer of lief: nieuw behang voor de kinderkamer

Was jij tot voor kort tot ieders tevredenheid hoofd-styling van de kinderkamers? Dan kan dat zomaar ineens voorbij zijn. Want ineens is roze of grijs echt bleh en duh en komt de eigen smaak bovendrijven. En zo hoort het natuurlijk ook. Hoe kom je een beetje tegemoet aan die steeds veranderende lievelingskleuren? Met behang natuurlijk!

vtwonen behang

Want ineens is roze of grijs

echt bleh en duh

Kinderbehang

Voor de babykamer of de kamers van jongere kinderen wordt vaak voor kinderbehang gekozen, voorzien van lieve of juist stoere prints in zachte kleuren. Dieren zijn meestal de grote favoriet, van een lief pluizig muurvullend konijn tot een kleurige jungle. Maar ook stoere auto’s, vliegtuigen of bekende stripfiguren vind je vaak terug op kinderbehang. Dit behang zul je een jaar of 4 prima kunnen laten hangen, maar dan kom meestal wel het moment dat je kind of jij er klaar mee is.

Een ideaal moment voor een upgrade van de kinderkamer is wanneer het kinderbed de kamer uitgaat en zoon- of dochterlief voor het eerst gaat slapen in een ‘echt’ bed. Wil je je kind betrekken bij het inrichten van de nieuwe kamer, maar ril je bij de gedachte aan voetbal- of k3-behang? Los het op met een poster of desnoods een dekbedovertrek met daarop de lievelings van je kind.

Volwassen behang

Behang voor volwassenen kan ook prima in een kinderkamer. Want wat is nou volwassen? De nieuwste behangtrends zijn kleurrijk en vol vrolijke prints: van kraanvogels en bloemen tot stippen en tijgerprints. Behang waar jij dus ook prima mee kan leven. En dient de volgende nieuwe fase zich alweer aan? Als je de meubels basic houdt, dan zorgt ander behang meteen al voor een compleet nieuw en fris gezicht.

Snelcursus behangen

Wanneer je kiest voor vliesbehang van een goede kwaliteit, dan is behangen serieus makkelijker dan je denkt. Sterker nog, als je het een beetje in de vingers hebt, dan krijg je er zelfs plezier in. Want met geen enkele klus in huis zie je zo snel het mooie resultaat van je inspanningen. Durf je behang in de kinderkamer aan? Kijk dan naar de beste behangtips. Hier lees je hoe je een oude laag behang verwijderen kan.

Behang voor de kinderkamer shoppen

nog meer: wooninspiratie