Neem afscheid van een saaie koelkast: zo pimp je ‘m

Een koelkast is onmisbaar in de keuken, maar qua looks zou je ‘m soms liever kwijt dan rijk zijn. Zeker als het geen inbouwkoelkast is. En omdat het vrij grote objecten zijn, slokken ze aardig wat van de aandacht op. Des te meer reden om een koelkast van een leuker uiterlijk te voorzien. Zo kun je een koelkast pimpen. 

vtwonen binnenkijken special 2019 | binnenkijken in een tussenwoning in Haarlem keuken

Koelkast pimpen met verf

Wist je dat je een koelkastdeur kunt voorzien van een nieuw jasje met behulp van verf? Met de juiste grondverf en een mooi kleurtje kom je al een heel eind. Zo kun je van de koelkast een eyecatcher maken door ‘m in een opvallende tint te verven. Of juist een stuk subtieler door ‘m in een neutraal jasje te steken. Maak er een chic item van door een metallic verf in bijvoorbeeld goud of rosé te gebruiken. 

LEES OOK
Opvallend advies: de koelkast open laten staan

Geheime boodschap

Naast dat je de koelkast van een uniek kleurtje kunt voorzien met verf, kun je het ook nog creatiever aanpakken. Zo kun je een koelkast namelijk ook verven met schoolbordverf. Van vergeten boodschappen tot lieve berichtjes: na het verven kun je het allemaal kwijt op de koelkast! 

Verzamelplaats

Magneten worden vaak teruggezien op een koelkast die niet is ingebouwd. Nu kun je de magneten inzetten die je hebt verzameld op stedentripjes, maar je kunt het ook functioneler aanpakken. Bevestig met behulp van stevige magneten een memobord op de koelkast. Dit vtwonen wire memobord is er de aangewezen kandidaat voor! Zo krijg je op de koelkast een mooie verzamelplek voor recepten die je wilt uitproberen, mooie herinneringen en to do-lijstjes. Ideaal! 

Urban jungle

Je hebt niet alleen memoborden die je kunt bevestigen met magneten, ook bloempotjes zoals deze. Bevestig deze bloempotten aan de voor- of zijkant van de koelkast en je kunt ‘m een leuke urban jungle-look geven. Nog leuker om kruiden te planten in de potjes. Zo maak je een eigen kruidentuin in de keuken.

LEES OOK
Altijd op smaak: neem een kruidentuin in de keuken

Plakken maar

Een koelkast kun je ook mooi pimpen met behulp van stickers. Je kunt kinderen de vrije hand geven met kleine stickers, maar je kunt ook grootser uitpakken met speciale koelkaststickers, muur- of plakfolie. Zo kun je een saaie koelkast een chique uitstraling geven met behulp van bijvoorbeeld marmer stickers

LEES OOK
Maak een statement met gekleurde keukenapparatuur

nog meer: wooninspiratie