Kast beplakken met behang, stickers en folie

Het leuke van het beplakken van een kast is dat je samen met je kind de kast helemaal naar jullie zin kunt maken. Je kunt de kast beplakken met verschillende materialen, zoals behang, stickers en plakfolie.

Kast beplakken met behang

Met restjes behang maak je in een paar uur tijd een compleet nieuwe kast. Onder de categorie DIY zie je de werkwijze hoe je de binnenkant van een oude linnenkast beplakt met behang. Het resultaat is erg leuk! Je kunt ook alleen de achterwand van een kast beplakken.

Stickers voor (IKEA-)meubels

Een andere makkelijke en goedkope manier om je kast een nieuwe look te geven is het gebruik van stickers. Bij MyKea vind je allerlei stickers voor de meubels van IKEA. Bijna iedereen heeft tegenwoordig IKEA-meubels, maar met deze stickers creëer je toch persoonlijke, unieke kinderkasten. Zit er niks voor jou bij? Je kunt ook je eigen sticker ontwerpen en laten produceren.

Er zijn ook stickers verkrijgbaar die niet speciaal zijn ontworpen voor meubels van IKEA, zoals deze ijsjes. Op Muurstickers.net vind je stickers voor op de muur die je ook prima kunt gebruiken voor je kast.

Plakfolie op een kinderkast

Een oude kast kun je eenvoudig opknappen met plakfolie. Dit folie is verkrijgbaar in diverse soorten, zoals beuken, eiken, marmer, zeil of een vrolijk patroon. Bij Fabricati gebruiken ze bijvoorbeeld vrolijk (tafel)zeil voor het beplakken van kasten. Het beplakken van een kast met plakfolie is best een klus en kost veel tijd. Heb je last van luchtbellen onder het folie? Prik dan even met een speld in de luchtbel, zodat de lucht kan ontsnappen. Op Tafelzeil.com vind je meer handige tips voor het aanbrengen van plakfolie. Dit zijn een aantal tips om je kast te beplakken en een nieuwe look te geven.


Bron: 101 Woonideeën

nog meer: wooninspiratie