Indian summer: bloemen in intense en warme kleuren

Frisse pasteltinten maken langzaam plaats voor een explosie aan warme najaarskleuren. Ook in de vaas. Deze zes bloemen passen perfect in het kleurenpalet van de Indian Summer: rode, oranje en gele tinten met een gouden gloed.

blauwe muur met daarvoor een transparante vaas met boeket bloemen  | indian summer

Dahlia

Dahlia’s zijn er in duizenden kleuren en vormen: van sterren, sprieten en volle bollen tot strepen en kleurverlopen. Sommige Dahlia’s lijken zelfs op feestelijke honeycombs. Niet zo gek dat deze kleurrijke bloemen vaak worden gebruikt in corso’s. Ga in een Indian Summer-boeket voor dahlia’s in bordeauxrode, gele of oranje tinten. 

Callicarpa

De Callicarpa is een echte laatbloeier en ontpopt zich in de herfst. Wanneer het blad in het najaar van de plant valt, komen mooie trossen met paarse bloemetjes tevoorschijn. In een bos met goudkleurige bloemen zorgen deze knalpaarse callicarpa’s ervoor dat de kleuren nóg mooier uitkomen. 

LEES OOK
Zo schik je zelf een boeket bloemen

Chrysant

Geplozen, sprietig, in een krans of een tros: een chrysant heeft duizenden gezichten. Van origine heeft de bloem een goudgele kleur met een diepgekleurd hart in het midden. Tegenwoordig bloeien chrysanten uit tot bloemen in rode, oranje en gele tinten en staan ze prachtig in een Indian Summer boeket.

LEES OOK
De mooiste najaarstinten van 2021 voor in huis

Liatris

Deze bloemen worden ook wel lampenpoetsers genoemd door hun paarse, borstelige kop. En juist dat maakt de Liatris een sierlijke toevoeging aan een boeket. De kaarsrechte, groene steel met paarse bloem steekt in een vaas met najaarsbloeiers met kop en schouders boven uit.

Physalis

Misschien ken je de Physalis ook wel als lampionplant. De papierachtige bladeren van de bloem hebben namelijk de vorm van een lampion en omhullen een oranjerode vrucht. In sommige gevallen is deze vrucht met zoetzure smaak zelfs eetbaar. Door de intense oranje kleurnuances zijn lampionplanten als snij- of droogbloemen in het najaar veel te zien.

nog meer: wooninspiratie