Unieke pizzeria in het creatief hart van Antwerpen

De Antwerpse PAKT-site is veranderd van een oude industriële site naar een van de hipste plekken in Antwerpen. Het is de thuishaven geworden van heel wat start-ups en creatieve bedrijven. Waaronder ook onze favoriet: de unieke pizzeria Standard.

Creatief hart van Antwerpen

De PAKT-site in Antwerpen is getransformeerd van stoffige site naar een inspirerende plek met gerenoveerde pakhuizen, groene binnenpleinen, daktuinen en tal van evenementen. ’t Dak van PAKT is het innovatieve landbouwproject: terwijl er in de pakhuizen volop gewerkt wordt, wordt er getuinierd bovenop de daken. Je kan je inschrijven als dakboer en dan heb je 7 dagen op 7 toegang tot de gemeenschappelijke tuin. Er zijn nog tal van andere activiteiten: o.a. rondleidingen, workshops, lezingen en lokale sprekers.

Standard

En temidden van die PAKT-site vind je pizzeria Standard. Maar wat maakt Standard nu anders dan een gewone pizzeria? Wel, ze maken gebruik van biologische en onbespoten groenten en kruiden en het allerleukste is dat ze die producten halen van de daktuinen van de PAKT-site. Daardoor verandert het menu ook regelmatig. Elke pizza eet je op deeg van zuurdesem, want dat is gezonder, lichter verteerbaar én suikervrij. Naast pizza’s serveren ze ook heerlijke salades en een aantal kleine dessertjes.

Leuke extra’s

Elke dag is er een apero-moment tussen 17 uur en 18 uur, mét gratis fingerfood! En je kan de gerechten daar eten, meenemen of zelfs laten leveren. Waar wacht je nog op?

Praktische info

Regine beerplein 1, “site PAKT”
2018 Antwerpen
Openingsuren: ma tot vrij tussen 12 – 14 uur en vanaf 17 uur, za – zo vanaf 17u.
Het menu vind je hier

Fotografie: Senne Van der Ven

nog meer: wooninspiratie