LUST in Zele: een gezellige plek voor koffie, ontbijt en lunch

LUST is de koffie-, ontbijt- en lunchbar van de onderneemsters Paola Salés en Michelle Christiaens. De dames haalden de mosterd in Gent, waar koffiebars als LUST volledig ingeburgerd zijn. Sinds kort verhuisden ze hun freakshakes van hun andere zaak La Promesa naar Zele, om het zoete aspect nog meer op de kaart te zetten. De place-to-be voor echte zoetekauwen!

Oma’s keuken in een nieuw jasje

De smaragdgroene metrotegels van de toog springen meteen in het oog. De oude houten tafels worden opgevrolijkt met lichtblauwe schoolstoeltjes en op elke tafel staat een glazen bokaaltje met het opschrift ‘kletspotje’. Daarin zitten kaartjes met gespreksonderwerpen. Als het gesprek even stilvalt, geraak je zo terug op weg. Aan de wand hangt een rek vol zoete en zoute lekkernijen. Terwijl je wacht op je bestelling, kan je een potje uitkiezen om je honger te stillen.

Grootste troef

Bij LUST is de variëteit op de kaart hun grootste troef. Zeker bij het ontbijt is er voor elk wat wils. Van veggie tot een zoet of gezond ontbijt, they have it all!  Bij LUST ontbijt je vanaf 8u tot 11u30 met vers sap, tartines (met klinkende namen zoals Francine, Jacqueline of Jean), wentelteefjes en smoothies. Op zondag kan je er brunchen tussen 11u15 en 13u15. Je hebt ook steeds de keuze uit een uitgebreide lijst aan tartines. Zo is tartine George belegd met roerei en spek, Achille met speculoospasta, kokossnippers en banaan en Francine met avocadospread, gerookte zalm en ei. Ook aan dessertjes geen gebrek. Kies een stukje taart uit de toog of stel je eigen magnum samen. Onze favoriet: de magnum Carcamel met karamel, hazelnoot en banaan.

Leuk extraatje

In een hoekje achteraan werd een kleine shop ingericht. Paola en Michelle verkopen er zelfgemaakte sweaters met Zeelse dialectwoorden zoals tuttebel, kalle en toerte maar ook nog een heleboel andere leuke items zoals handtasjes, betaalbare oorbellen… Je vindt ze allemaal terug op hun webshop www.thingstoown.be.

Praktische info

Avil Geerincklaan 2, 9240 Zele
Open op dinsdag van 8u30 tot 14u, woensdag tot vrijdag van 8u30 tot 18u, zaterdag van 9u tot 18u en zondag van 13u30 tot 18u (daarvoor brunch van 11u15 tot 13u15)
Gesloten op maandag

Bron: LUST by la Promesa – Zele

nog meer: wooninspiratie