Hotspots in Zeeland: de leukste adressen aan de Zeeuwse Kust

Met elke kilometer verder van huis voelt het al meer als vakantie. Helemaal als je van plan bent om deze hotspots in Zeeland te bezoeken. Hemels lunchen, slapen op het strand en het beste adres voor die enige echte Zeeuwse bolus. Meer Zeeland dan dit krijg je niet in een dag gestopt! Op naar de Zeeuwse kust. 

09z5xax8mg4u_p2400.jpg
hz05o3d8fcdh_p2400.jpg
3ww5cxx8jlx0_p2400.jpg

Een Zeeuwse lekkernij halen: Bakkerij Ten Hove in Nieuwerkerk

First things first: een dag in Zeeland is niet compleet zonder een bolus te proeven. Van een goede bolus krijg je sticky fingers. Veel locals op leeftijd beboteren de lekkernij ook nog eens met een dunne laag roomboter. De bolussen van Ten Hove zijn een begrip op het eiland Schouwen-Duiveland, de eerste van de eilanden als je via de kust naar Zeeland afzakt. Je weet dat je de beste koopt, als de locals ze zelf trakteren wanneer er iets te vieren valt.

8xd51r48sdsh_p2400.jpg
pv450218kelw_p2400.jpg
nck5rnl8eohv_p2400.jpg

Lekker lunchen: Zeeuwse Hemel in Zierikzee

Met mooi weer in de tuin, als het frisser is binnen: het maakt niet uit waar je aanschuift, bij de Zeeuwse Hemel is het leuk. De kok kookt met liefde voor de provincie en de natuur. En dat zie je en proef je. De salade met gegrilde aubergine, dadels en feta is onze lunchtip. De stad Zierikzee zelf is trouwens ook één van de hotspots van Zeeland en barst van de leuke boetieks.

lqw5o1r84xij_p2400.jpg
76g5q6c87lh5_p2400.jpg
kjm56bu83hjk_p2400.jpg

Wijnproeven: Wijnhoeve De Kleine Schorre

Wist je dat Zeeland eigen wijn heeft? Elk jaar lijkt de lichting wijn van De Kleine Schorre nog een beetje beter te worden. De wijnhoeve ligt op één van de mooiste plekken tussen Bruinisse en Dreischor. Met wat geluk spot je onderweg in de polder zelfs flamingo’s. Tropischer dan dit worden de hotspots in Zeeland niet. Kies bij de wijnhoeve voor een plek in het proeflokaal of snuffel in de boerderijwinkel en neem een fles Rivaner en een fles Gris+ mee voor thuis. Proost! 

Wandelen op het strand: Zoutelande

Zin in een stevige wandeling na al dat lekkers? Klim door de duinen van Zoutelande voor een stevige wandeling langs de kust. De stranden van Zoutelande strekken zich eindeloos ver uit en de plek met de meeste zonuren van Nederland. Het kan zomaar zijn dat het in het dorp bewolkt is en het aan de andere kant van het duin als zomer voelt. Eén van de fijnste hotspots van Zeeland.  

t915qa0876xr_p2400.jpg
hnj503j8122w_p2400.jpg
q4v58bk8ij6y_p2400.jpg

Oesters eten: Oesterij in Yerseke

Een weekend of week in Zeeland zonder Yerseke te bezoeken, dat kan niet. De plaats ligt in het hart van de visserij en aan de haven liggen de oesterputten. Bij de Oesterij zijn de Zeeuwse delicatessen te proeven, van fruits de mer, mosselen tot natuurlijk de oesters zelf. Schuif zeker aan bij het proeflokaal. Tip: elk jaar in september is het oesterfestival bij de Oesterij, waar ze de start van het seizoen flink vieren. 

8a751q08c5a4_p2400.jpg
sdt54kg86ruq_p2400.jpg
kgs5oxx8kk33_p2400.jpg

LEES OOK
De 9 mooiste terrassen aan de Nederlandse kust

Twee hotspots van Zeeland in één: het Strandhotel en Pure C 

De dag afsluiten doen we bij het Strandhotel in Cadzand-Bad. Het interieur van het hotel is al net zo smullen als het inpandige restaurant Pure C. Sterrenchef Syrco Bakker kookte voor het restaurant twee Michelin-sterren bij elkaar. Vanaf het hotel loop je zo het strand van Cadzand-Bad op. Vergeet dit vooral niet vroeg in de ochtend te doen, dan ontdek je pas echt wat Zeeland zo bijzonder maakt.

nog meer: wooninspiratie