Hippe barbershop op oude industriële site in Gent

GENTs barbershop is – surprise, surprise – de barbershop van Kenneth en Max, twee sympathieke barbiers (en vrienden) met een sappige Gentse tongval. Hun zaak bevindt zich op Dok Noord, een voormalige industriële site in het Gentse havengebied. ‘GENTs’ is een verwijzing naar hun thuisstad, maar ook naar de bebaarde en besnorde gents (kort voor gentlemen) die zich in hun kappersstoel nestelen. Kenneth en Max kunnen alle haarstijlen aan: of je nu een klassieke, vintage cut wilt of een modern kapsel uit de boekskes. Echte levensgenieters kiezen voor een hot towel shave.

Modern en strak

Waar de meeste barbershops kiezen voor een vintage interieur, kiest GENT’s barbershop bewust voor eenvoudig, modern en strak. Het ontwerp is van de hand van twee jonge Gentse ontwerpers: Ambet Manalo en Riemer van Dalen. Ze combineerden zwarte mdf met grenen multiplex balken. Het hele interieur is opgebouwd rond een raster.

Leuk extraatje

De buurman van de barbershop is Studio Bambam, de designstudio en galerij van Benjamin Van Oost en Gert Van Goethem.

Drinken

Ja, je kan hier ook drinken. Die levensgenieters waarover we het hierboven al hadden kunnen ook een glas bourbon, rum, whisky of een andere spirit uit de collectie van Kenneth en Max bestellen.

Praktisch

Sint-Salvatorstraat 18/001, 9000 Gent

Kenneth (0474/41.04.41) en Max (0473/58.15.72) werken het liefste op afspraak. Kom er toch een graatje vrij, dan posten ze dat op Facebook en/of Instagram.

In de buurt

Loop na je kapbeurt eens langs bij WAY, een leuke lunch- en koffiebar op Dok Noord. Of ga een hapje eten bij HAVEN om de hoek.

Tekst & foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie