Heerlijk: 6x logeren in een hutje op de hei

Soms wil je gewoon logeren in een hutje op de hei of in ieder geval ver genoeg van alles vandaan. Geen fancy restaurants, niet shoppen tot je erbij neervalt en zo min mogelijk buren om je heen. Dat snappen we maar al te goed, maar waar ga je heen? Niet heel ver, want er zijn genoeg hutjes op de hei op maar een paar uur rijden afstand. Ook al zo’n zin in lange wandelingen maken, lezen bij een knus haardvuur en misschien even plonzen in de hottub? On y va!

Beige bank met kussens
3 houten huisjes natuur
3 posters met bladeren

Wegdromen bij La Libellule 

Als je binnenstapt bij één van de prachtige pavillons van La Libellule dan krijg je meteen zo’n gelukzalig vakantiegevoel. Alles is mooi in de houten huisjes; van de verrukkelijke veranda die over de vijver uitkijkt tot de vormgeving van de douchebak (geen grap). Het is dat het zo fijn wandelen is in de omgeving, anders bleef je het liefst binnen om lekker dicht tegen de pelletkachel aan te kruipen. Al is het net zo lekker om jezelf na een lange wandeling in de superdeluxe hottub op het eigen terras te laten zakken. Tip: bestel bij het boeken een raclette op de dag van aankomst, dan val je zo met je neus op een gedekte tafel en de koelkast is gevuld met de ingrediënten. Een féést in je eigen hutje op de hei, want daar doen al die glooiende heuvels rondom Beauraing je toch een beetje aan denken.

Eikenhouten stoel groot raam
glazen pui panorama terras
Grijze zitruimte met glazen pui

Logeren in een hutje op de hei: coole Cuber 

Dichter bij een hutje op de hei dan in Hoenderloo kom je niet. De Cuber Suites zijn zo ontworpen dat je opgaat in de natuur. Het interieur is een compliment aan de omgeving, met de rustige kleuren en mooie materialen. Na een nacht slapen in een suite strekt de hei zich aan het voeteneind uit. Wát een vondst. En dat óp de Veluwe. Ook slim: de suites staan met de ruggen naar elkaar toe, zodat je lekker veel privacy hebt op de veranda. 

hottub met uitizicht bos

Foto van: @nutchel_cabins

Houten huisje met glazen pui

Foto van: @nutchel_cabins

Zwarte kachel krukje boek

Foto van: @nutchel_cabins

In a Nutchel 

Op de heenweg krijg je nog een lift vanaf de eigen auto met een golfkar, maar eenmaal bij het huis voelt het meteen offline. Het vuur moet je zelf aanjagen in de kachel, het warme water kookt in de ketel en door het metershoge raam lijkt het net alsof je middenin het bos zit. Wat natuurlijk ook zo is. Geen hutje op de hei, maar wel een onderkomen waar je lekker loskomt van die dagelijkse sleur. Dit is de ideale bestemming om mínstens een boek per dag uit te lezen. Het entertainment dat je hier verder hebt sluipt in de vroege ochtend langs het raam, want de buurtbewoners uit het bos laten zich af en toe zien. Helemaal van de wereld, maar dan om de hoek. 

Houten huisje in natuur
Lichte woonkamer glazen pui

Alleen op de wereld in Groningen

Aan het einde van een dijk, in de Groningse middle of nowhere ligt dit duurzaam gebouwde huis. Geen kip te zien. Of nou ja, in Luttele lopen op het erf zes schapen, drie katten en ook nog wat kippen, maar verder is het een stek om offline te zijn. De drie openslaande deuren en de vlonder geven het gevoel dat je altijd buiten bent. Wat eigenlijk gewoon zo is, want de tropische jungle aan planten binnen geven alvast een voorproefje voor buiten. In de bescheiden vaart langs het huis is het heerlijk zwemmen of pak de kano om op ontdekkingstocht te gaan. Je waant je hier in één van de beroemde kinderboeken van vroeger.

Houten huisje met open dak

Wie is de mooiste van het land?

In elk hutje op de hei is het net zo lekker logeren, maar soms zit er iets uitzonderlijks bij. Cabin Anna is zo’n one of a kind-huis. De cabin is een design van de hand van de jonge ontwerper Caspar Scholten. Zijn moeder vroeg hem een ontwerp te maken voor in de tuin, één van de grootste designbladen pikte het op en Cabin Anna ging viral. Niet gek, want de liefde voor design, natuur en interieur komen samen in dit ingenieuze ontwerp. Binnen is buiten en buiten is binnen. Het huis kan letterlijk open, waardoor je elk seizoen anders beleeft. Deze cabin leent zich er dus uitstekend voor om in elk nieuw jaargetijde weer te gaan logeren. Wanneer sliep jij voor het laatst buiten? Want dat kan hier gewoon.

Groene eettafel bij glazen pui
Oude haard voor terra tegels
Marmeren keuken aanrechtblad

Fijn Fryslân

Het is bijna schandalig om dit designhuis een hutje op de hei te noemen, maar dan bedoelen we ook echt alleen de locatie. Dit natuurhuis in Appelscha ligt pal tegen het Nationaal Park Drents-Friese Wold aan. En als er ergens hei te vinden is, dan is het wel op deze heide. Terug naar het huis, want het liefst kopieer en plak je het overdekte terras met haard meteen naar thuis. In elk detail van het interieur zit een beetje liefde verstopt. Zie je jezelf al zitten in die lekkere fauteuil bij de potkachel? Bijkomen van een lange wandeling op die fraai vormgegeven bank? Roeren in de pannen op dat marmeren aanrechtblad? Struinen door de uitgestrekte tuin? Lees je dit überhaupt nog of ben je al aan het boeken? Wij zouden het wel weten.

nog meer: wooninspiratie