Citytrip in eigen land: 4x origineel overnachten

Om een ontspannen vakantie te hebben, hoef je niet altijd ver te reizen. België bevat tal van leuke plekjes om te ontdekken. Verras je gezelschap met een originele overnachting om nooit te vergeten. Doe hier inspiratie op!

1. Slapen in een eco cabin

Ruil de drukte in voor de rust en eenvoud van de natuur in een zelfvoorzienende slow cabin. Deze alleenstaande eco huisjes bieden je volledige privacy weg van alle digitale prikkels. Klein detail: je weet de locatie pas 2 weken voor je vertrekt, surprise!

Praktische info: meer info via slowcabins.be

2. Slapen in een kerk

Bij Martin’s Paterhof in het stadscentrum van Mechelen kan je in een voormalige kerk slapen! Eenmaal binnen kom je terecht in een oase van luxe en comfort, want het hotel heeft maar liefst vier sterren. Kijk en oordeel zelf!

Praktische info: Karmelietenstraat 4, 2800 Mechelen – meer info via martinshotels.com

3. Slapen op het water

We blijven in Mechelen met een vakantie op het water. In deze b&b – van boat&breakfast – kan jij slapen op het water. De kajuiten zijn stijlvol ingericht en buiten op het dek ontwaak je in alle rust. Gastvrouw Veerle brengt ’s morgens een uitgebreide ontbijtmand aan boord. Wat een verwennerij!

Praktische info: Hanswijkvaart tegenover nr. 51, 2800 Mechelen – meer info via slapenopwater.be

4. Slapen in een Britse dubbeldekker

In de Belgische Ardennen kan je midden in de rust en natuur overnachten in een authentieke dubbeldekbus uit 1966. In de omgeving zijn er allerlei buitenactiviteiten te doen. Je kan er een kano huren, een fietstocht maken en de gezellige dorpjes in de buurt bezoeken. Plezier gegarandeerd!

Praktische info: Rue de Chassepierre 25, 6820 Cecile – meer info via campingdelasemois.be

Fotografie beeld 1. Martin’s Hotels 2. Slapen op water 3. Slow Cabins – Jonas Verhulst 4. Camping de la Semois

nog meer: wooninspiratie