Artistiek parcours door Oostende: The Crystal Ship

Ga je een dagje naar Oostende? Dan kan je niet alleen vitamine D opdoen aan het strand, maar ook genieten van kunst met een grote K. Want dankzij kunstenfestival The Crystal Ship kunnen (inter)nationale kunstenaars Oostende als canvas gebruiken. De afgewerkte kunstwerken -van kleine installaties tot gigantische muurschilderen- blijven permanent in Oostende en vormen samen een uitgebreid artistiek parcours in de stad.​ 

The Dictatorship of Art

De nieuwe kunstwerken worden toegevoegd aan de creaties van de drie voorbije edities. Samen vormen ze één groot artistiek parcours doorheen Oostende. The Crystal Ship draait dit jaar voor het eerst rond een thema: The Dictatorship of Art. Het kunstenfestival wil daarmee duidelijk maken dat het dit jaar nog extra inzet op kunst waar je niet omheen kan. Kunst die iedereen moet gezien hebben.

Persoonlijke gids

Heb je graag meer tekst en uitleg bij de kunstwerken? Dan gidst een chatbot je doorheen het kunstparcours. De chatbot geeft niet alleen routeaanwijzingen, maar toont ook foto’s en video’s en geeft inhoudelijke info mee. Voor de creatieve invulling van de bot ging Toerisme Oostende in zee met het Gentse bureau Hurae. Er bestaat ook een gratis app van The Crystal Ship.

Paola Delfin

Paola’s werk op The Crystal Ship missen is bijna onmogelijk. De kunstenares schilderde een mural van maar liefst 40 meter hoog, met daarop drie immense portretten.

Leon Keer

Als echte Delftenaar koos Leon Keer voor de typische wit met blauwe vazen. Hij plaatste er doemscenario’s op die gelinkt zijn aan het klimaat. Overstromingen, stormen, extreme droogte: een waarschuwing voor wat komen zal als we niet beter omspringen met onze planeet.

Tom Herck

Tom Herck liet zijn creativiteit los op de fontein voor het kursaal. Daar dobbert nu een origami-oorlogsschip gemaakt uit een vijfeurobiljet in een grote glazen fles.

Meer info: thecrystalship.org

Beelden The Crystal Ship

nog meer: wooninspiratie