4x heerlijk brunchen in Hasselt

Modestad Hasselt is niet enkel the place to be voor een leuke shoppingtrip, je kan er ook heerlijk cocoonen en brunchen. Deze vier adresjes zijn alvast een pitstop waard!

De Sladerij

Bij ontbijt- en lunchbar De Sladerij ben jij de chef: aan de koeltoog mag je namelijk zelf de ingrediënten voor je salade kiezen. De basis bestaat uit seizoensgebonden groenten. Daarbij kies je een tarweproduct, vlees, kaas of ei, peulvruchten, een topping en een huisgemaakte dressing. Geen zin in een slaatje? Dan kies je gewoon à la carte een van de heerlijke ontbijtjes, soepen, wraps of quiches. Alles wat hier op de kaart staat, is heerlijk, gezond en kraakvers. Ideaal voor een guilt-free genietmomentje.

Praktische info: Havermarkt 39 – bus 2, 3500 Hasselt. Open: maandag tot zaterdag: 8u30 – 17u. Info: www.desladerij.be.

 

Quiche Café

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je bij Quiche Café terecht voor verse, overheerlijke quiches. Zowel klassieke als meer verrassende (venkel, abrikoos, curry en kip – yum!) combinaties staan hier op de kaart. En ook de bagels zijn niet te versmaden. Met benamingen als French Kiss, Hangover of Goofy spreken die meteen tot de verbeelding. Je kunt ter plekke blijven eten of kiezen voor take-out. En als je graag een volledige quiche meeneemt, kun je die op voorhand bestellen.

Praktische info: Botermarkt 11, 3500 Hasselt. Open: maandag tot woensdag: 9u – 16u, vrijdag en zaterdag: 9u – 17u. Info: www.quichecafe.wixsite.com

 

Fietsbar

Fietsen is het nieuwe autorijden, dat hebben ze bij Fietsbar goed begrepen. Hier kun je jouw fiets laten herstellen, een gloednieuw exemplaar kiezen of tijdens een pitstop op krachten komen terwijl je geniet van een lekkere koffie, een stukje taart, ontbijt of lunch. Maar ook zonder fiets is het hier heerlijk vertoeven. Uitbaters Karolien en Lucas kozen voor een minimalistisch interieur met vintage accenten en decoratieve knipoogjes naar fietsen.

Praktische info: Minderbroedersstraat 54, 3500 Hasselt. Open: dinsdag tot vrijdag: 8u – 18u, zaterdag en zondag: 10u – 18u. Info: www.fietsbar.com

 

Sweet coffee

Van een koffiewalhalla gesproken! Bij Sweet Coffee serveren ze koffies met Oreokoekjes, American cookies, caramel, speculaas, … Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat hier op de kaart. En ook voor basic koffies, homemade ice tea en chocolademelk kun je hier terecht. Met al die heerlijke drankjes zou je nog bijna vergeten dat ze hier al even heerlijke ontbijtjes of brunches serveren. Vlij je neer en geniet van het lichte, frisse interieur of haal je bestelling af bij de take-awayshop.

Praktische info: Botermarkt 15 en Koning Albertstraat 35 (enkel take-away), 3500 Hasselt Open: maandag tot zaterdag: 9u – 18u. De take-away is door de week open vanaf 8u. Info: www.sweet-coffee.be.

nog meer: wooninspiratie