3 lekkere foodsharing adresjes in Gent

Foodsharing: komt van ‘food’ en ‘to share’. Een trend die al even bestaat in Zuiderse landen, maar die nu geleidelijk aan ook het Noorden verovert. Het concept? Kies enkele kleine gerechten, plaats ze in het midden van de tafel en geniet samen. Voor eeuwige twijfelaars die écht niet kunnen kiezen op restaurant. Wij zochten en vonden 3 lekkere foodsharing adresjes in Gent.

Alberte

Alberte bevindt zich op de Dendermondsesteenweg in de buurt van station Gent-Dampoort en herken je aan de azuurblauwe voorgevel. Door de toog waan je je in een gezellig intiem volkscafé. Het gezellige vertaalt zich ook in het interieur: blote bakstenen muur, oude schooltafeltjes en houten stoelen. De open keuken verspreidt lekkere geuren die je het water in de mond doen komen. Het enige wat je moet doen hier: beslissen of je 6 of 8 verschillende gerechten wil. Alberte verrast je dan met creatieve gerechtjes met respect voor seizoen en producent. Klaar met eten? Praat dan nog even na aan de bar of geniet in de zomer lekker (na) op het terras achteraan.

Praktisch: Dendermondsesteenweg 78, 9000 Gent – open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 18u tot 01u (keuken sluit om 22u).

Commotie

Lara en Thomas van Commotie zijn niet aan hun eerste proefstuk toe. Na een geslaagde eerste pop-up in Kortrijk, kriebelde het bij dit jonge koppel om terug te gaan naar hun roots in Gent. Ze renoveerden een herenwoning in de omgeving van het Zuid en bouwden het – met behoud van de originele elementen – om tot een gezellig restaurant met een huiselijke sfeer. Proef zeker eens de lamskroon met gele biet en daslook. En durf je de blauwkaas met donkere chocolade te kiezen? Let op: in dit gezellige interieur met z’n donkere muren en warme houttinten blijf je misschien toch langer plakken dan gedacht!

Praktisch: Hubert Frère Orbanlaan 228, 9000 Gent – open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 18.30u tot 22.30u en vrijdag van 12u tot 14.30u.

VOS

VOS ligt langs een drukke steenweg en lijkt daardoor misschien niet meteen de mooiste locatie. Maar eens je binnen bent, merk je van die drukte niets meer. Via de bomen en klimop aan de muren wandel je zo binnen in een oase van rust in het restaurant. ’s Middags kan je er terecht voor een unieke lunch en ’s avonds voor het foodsharing concept. Delen en beleven staat hier centraal, want voor hen is dit de ideale formule voor een gezellige avond onder vrienden. Chef Matthias Devos heeft al meer dan 10 jaar ervaring in verschillende toprestaurants en dat merk je. De gerechten van verse producten worden met veel finesse en passie klaargemaakt. Laat je verleiden door de carpaccio van gerookte zwaardvis of door de zeekat à la carbonara. Daarnaast kan je in de koffiebar ook genieten van slow-coffees of korte, snelle espresso’s en bieden ze een grote selectie thee aan. Vergeet het stukje zelfgebakken taart niet!

Praktisch: Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent – restaurant: open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 11.30u tot 14u en van 18.30u tot 21u – koffiebar: open van maandag t.e.m. vrijdag van 8u tot 18u en zaterdag van 9.30u tot 18u.

Bron: 1. Fotograaf Piet De Kersgieter | 2. Commotie | 3. VOS

nog meer: wooninspiratie