3 heerlijke Mexicaanse hotspots in Gent

Taco Santo, Palenque en Comida. Wat hebben deze drie met elkaar gemeen? Wel, allemaal gevestigd in Gent en de nieuwe hotspots op vlak van Mexicaans eten! Wij zijn alvast fan.

1. Taco Santo

Jesica Avalos Contreras zag het gat in de Gentse foodmarkt en opende begin juni 2018 Taco Santo. Met haar taqueria en tortelleria wil deze Mexicaanse chica de Gentenaren laten kennismaken met de keuken van haar thuisland. Muchas gracias, Jessica! Jesica Avalos Contreras (34) is geen groentje in de Gentse horeca. Ze werkte al bij koffiebar Or en pizzeria Otomat. Met Taco Santo in de Gebroeders Vandeveldestraat maakt ze haar droom waar. Jessica wil Mexico op de juiste manier vertegenwoordigen in België. Dat betekent: géén Belgische tacovarianten, maar echte Mexicaanse taco’s. En die bestaan niet uit krokante ‘schelpen’ zoals velen denken, maar uit zachte, ronde tortillapannenkoekjes. Miss Contreras wil alle Belgen ook taco’s leren eten zonder te morsen. Een uitdaging, daarom vind je een stappenplan op de achterkant van het menu.

Op het menu maak je je keuze uit drie toppings met vlees, twee veganistische toppings en een topping van de week. Probeer zeker ook de huisgemaakte totopos (tortillachips) en de margarita. Jessica’s droom is om meerdere vestigingen van Taco Santo te openen en zo heel België te besmetten met de Mexicaanse calor. We kunnen al niet wachten, maar voorlopig zijn we blij met dit eerste stukje Mexico in Vlaanderen.

Praktisch

Adres: Taco Santo, Gebroeders Vandeveldestraat 3 , 9000 Gent.

Open: woensdag tot en met zaterdag, van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 21.30. Meer info vind je hier.

2. Palenque

Hou je wel van die Mexicaanse vibe? Ga dan ook eens langs bij Palenque in Gent. Deze Cantina y Mezcaleria ademt Latijns-Amerika: de bieren en wijntjes, de cocktails, maar ook het interieur. Denk: drukke, kleurrijke prints, plantenweelde en gezellige nestelhoekjes. Op de kaart staan niet enkel spirits, maar ook andere heerlijkheden van het continent: bier, wijn, de klassieke cocktails, maar ook meer inventieve mixen met een focus op Rum en Mezcal.

3. Comida

Vooraleer je in hogere sferen geraakt door die Mexicaanse spirits, ga je best eerst langs bij de buren van taqueria Comida om de spreekwoordelijke fond te leggen. Dat doe je hier met taco’s, taco’s en…what else: taco’s. Sinds mei 2018 bevindt deze de taqueria zich vlak naast Palenque. Elke week worden er drie verschillende bereidingen geserveerd, gebaseerd op het marktaanbod. Je kunt de taco’s bij Palenque bestellen en opeten, maar je kunt ze ook meenemen naar huis.

Praktisch

Adres: Serpentstraat 28, 9000 Gent

Open: van donderdag tot en met maandag van 16:00 tot middernacht. Gesloten op dinsdag en woensdag. Meer info vind je hier.

nog meer: wooninspiratie