3 hippe conceptstores in Antwerpen

In tijden van online shoppen wint de conceptstore -waar zowel foodies, fashionista’s als designfreaks terechtkunnen- almaar aan populariteit. Logisch, want hier staan totaalbeleving én de passie van de uitbater centraal. Kijk maar naar deze Antwerpse parels.

Stay

Conceptstore Stay is al vier jaar een begrip in de Antwerpse Nationalestraat. Je kunt hier terecht voor een ruime selectie aan hippe modelabels, unieke juwelen en verrassende hebbedingen. Begin dit jaar werd de lunchplek achteraan nog omgetoverd tot extra shopruimte voor nieuwe merken en schoenen. Nòg meer fashion, dus! Tegelijkertijd doet Stay haar naam nog steeds eer aan, want je kunt gerust blijven hangen voor een kop koffie, een stuk taart of een hartige snack.

Dat Tinne en Stéphanie echt een hart voor mode en esthetiek hebben, voel en zie je overal. Bij Stay vind je merken als Just Female, Casual Friday, Olow en Amuse Society. Ook Belgische labels als Atelier Clash, Sweet Lemon en Bowtime krijgen een ereplekje. De zusjes vinden het immers belangrijk om #ikkoopbelgisch en #shoplocal extra in de verf te zetten.

Praktische info: dinsdag t.e.m. zaterdag: 10u-18u. Elke eerste zondag van de maand: 12u-17u. Nationalestraat 49, 2000 Antwerpen.

Ramòn

Eind januari opende conceptstore Ramòn de deuren in Antwerpen. Bezielster Ramona Stoica heeft een hart voor duurzaamheid en slow fashion. Ze selecteerde enkele kleinschalige Belgische labels en vulde die aan met internationale pareltjes. Zo vind je hier kleding van Eline Van Ree, ByWM en Ramona’s eigen label Helder, juwelen van Jasmien Witvrouwen en skincareproducten van Likami. Het vaste aanbod wordt trouwens iedere maand aangevuld met nieuwe ontdekkingen! En enkele keren per jaar zet Ramona een ontwerper in de spotlights.

Net als het aanbod straalt ook het interieur van Ramòn een en al warmte uit. Er is zelfs een kinderhoekje en een aparte relaxruimte met sofa.

Praktische info: dinsdag t.e.m. zaterdag: 11u-17u45, elke eerste zondag van de maand: 13u-18u. Leopoldstraat 19, 2000 Antwerpen.

Host

Zussen Laura en Eva hebben houden van koffie, zoetigheid en alles wat mooi is. In hun gezellige conceptstore Host in Berchem snuister je tussen interieurspullen, planten, kledij en accessoires. Duurzaamheid is de rode draad: de zusjes bieden enkel producten aan die werden gemaakt met respect voor mens en natuur. Wil je even uitblazen, je laptop openklappen om te werken of gewoon gezellig brunchen met vriendinnen, dan kun je hier ook terecht voor verse koffie of thee, soep, lunchgerechten en zoetigheid.

Is Host iets te ver uit je buurt? Geen nood: er is ook een webshop. De zusjes sturen jouw zorgvuldig uitgekozen spullen met veel liefde op in een gerecycleerde doos.

Praktische info: woensdag t.e.m. zaterdag: 10u-18u. Zondagopeningen: check de website. Statiestraat 56, 2600 Berchem.

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie