Handig en mooi: een wandplank aan de muur

Wandplank aan de muur? Graag! Foto’s, dierbare accessoires, mooie quotes en tientallen andere dingen stel je er gemakkelijk op tentoon. Logisch dus dat wandplanken geliefde items zijn in ons interieur. Door jouw lievelingsaccessoires en mooiste foto’s in de opvallendste fotolijstjes op een plank te verzamelen, creëer je gemakkelijk jouw persoonlijke mini-tentoonstelling. 

Je mooiste accessoires aan de muur

De simpele plank hangt in menig interieur. Daarnaast is het ook nog eens extra mooi als je er de leukste accessoires op verzamelt. Dierbare foto’s, spreuken, vazen met bloemen en herinneringen van je mooiste vakanties maken van jouw wandplank een persoonlijk accessoire. Heel fijn, want als er iets is waarmee je sfeer in huis brengt, zijn het wel jouw persoonlijke schatten.

Houten wandplank

Hout is een fijn materiaal voor in het interieur. Het past namelijk bij elke woonstijl en je kunt dit materiaal goed combineren met andere accessoires of meubelstukken. Staat er een boekenkast in de woonkamer, maar wil je meer rust? Vervang de kast dan door een wandplank. De zwevende wandplank zorgt ervoor dat de ruimte rustiger oogt.

Verzameling van plankjes

Op dit moment zijn de zwevende wandplanken populair. Deze wandplanken worden niet ondersteund door plankdragers, maar worden direct in de muur bevestigd. Een goed idee: kies voor een grote zwevende plank of hang meerdere kleine planken bij elkaar aan de muur. Door op de plankjes een of twee items te plaatsen, komen je bijzondere accessoires nog beter tot z’n recht. Uiteraard kun je deze accessoires regelmatig vervangen, daar zijn immers wandplanken voor gemaakt.

De mooiste wandplank aan de muur:

Wandrek van Figr1, Shelf wandplank van Frama, wandplank van Design Letters, wandplank van Vitra, fotolijstplank van Vestbjerg, wandplank van Done by Deer, wandplank van One World Interiors, Fuwl Cage wandplank van Menu.

Bron: 1. Woood – 2. Vitra

nog meer: