Oud wordt nieuw: met een fris interieur het nieuwe jaar in

De jaarwisseling komt er aan, hoog tijd voor wat verandering in huis. Gooi de boel om, geef meubels een andere kleur en ga zelf aan de slag met leuke DIY-projecten. Een nieuw jaar, een nieuw interieur. Met een beetje creativiteit heb je dat in een handomdraai voor elkaar.

zwarte vazen
Vazen kringloop per stuk € 2,- (kringloop-de-driesprong). Dressoir € 4300,- (covanderhorst).

Gooi het om

Vaak staat de bank altijd op dezelfde plek, klinkt logisch. Maar ben je uitgekeken op de indeling in het huis? Verander de boel dan. Draai de bank een kwartslag, zet die fauteuil aan de andere kant en switch de accessoires. Je zult versteld staan van wat een kleine aanpassing met de uitstraling van het interieur doet. En ben je toch niet tevreden, dan is het zo weer teruggedraaid.

LEES OOK
Een woonkamer inrichten doe je zo

Zelf aan de slag

Steek de handen uit de mouwen, want voor de grootste veranderingen in huis zorg je zelf. Wat dacht je van een nieuwe kleur op de muur? Het geeft de kamer direct een andere sfeer én kleur heeft ook invloed op jouw eigen stemming. Niet alleen de muren, ook meubels kunnen een opknapbeurt gebruiken. Knap de kast op met een likje verf en geef de fauteuil een tweede leven door hem opnieuw te stofferen.

Ben je uitgekeken op de kleur van de bank? Voor veel banken bestaan er passende hoezen. Doe de bankhoes om de bank en het is nét of je een nieuw exemplaar hebt staan. Als je tevreden bent met alle muren, meubels en kleuren in huis, is het tijd voor decoratie. Er zijn eindeloos veel DIY-projecten om mee aan de slag te gaan. Happy new home!

Een tweede leven

Meubels die je al in huis hebt staan, kun je een tweede leven geven door ze opnieuw te verven of stofferen. Nieuwe meubels en woonaccessoires hoeven dus niet veel te kosten. Struin ook eens door kringloopwinkels of over vlooienmarkten in de buurt. Voor een prikkie scoor je daar de leukste items. Met een beetje tijd en aandacht is het een nieuw pronkstuk in huis.

LEES OOK
Zo geeft stylist Liza een tweede leven aan kringloopvondsten

Kleine aanpassingen

Nieuwe meubels kopen om het interieur nieuw leven in te blazen hoeft dus niet. Met wat nieuwe accessoires kom je al een heel eind. Denk aan vazen, ornamenten en fotolijsten met persoonlijke foto’s. Zet de nieuwe aanwinsten op een mooie plek in huis. Zo ga je met een fris interieur het nieuwe jaar in.

nog meer: wooninspiratie