Een eigen roomspray maken mét je favoriete geur doe je zo

Roomsprays zijn ideaal als je je huis in no time lekker wilt laten ruiken. Heerlijk na een goede schoonmaakbeurt, of als er onverwachts bezoek voor de deur staat. Maar ook handig in te zetten in het kleine kamertje… Je kunt zat roomsprays met heerlijke geuren scoren, maar zelf maken is nog leuker. En je kunt je favoriete geur gewoon in een potje stoppen. Double score! Een eigen roomspray maken doe je zo.

badkamer zwartwit
Handgemaakte tegels per m² vanaf € 3000,- (smink.studio). Hamam handdoek The Great Escape, 170×90 cm € 46,95 (hammam34.com). Bord van HKliving € 17,95 (vtwonen.be). Roomspray Zenology € 49,- (10dayslifestyle). Parfum A midnight stroll € 295,- (gucci.com). Borstel € 19,95, zeep € 17,-, wierook € 30,- (sukha).

Wat heb je nodig om zelf roomspray te maken?

Je moet het een en ander in huis halen om een eigen roomspray te maken, maar als je de benodigdheden eenmaal in huis hebt, is het zo gepiept! 

  • Een spray flacon, zoals deze van Dille & Kamille
  • Etherische olie naar keuze
  • Gedestilleerd water
  • Alcohol (70% gedenatureerde alcohol is te gebruiken, maar ook wodka volstaat prima. Als de alcohol maar geurloos is)

LEES OOK
Met zelfgemaakte geurstokjes ruikt het altijd naar je favoriete parfum

Je eigen roomspray maken doe je zo

  1. Vul de heft van de sprayflacon met het gedestilleerde water. We gebruiken gedestilleerd water omdat de spray dan veel langer goed blijft. Je kunt ook gewoon kraanwater gebruiken, maar de spray zal dan minder lang meegaan.
  2. Vul de andere helft van de flacon met de alcohol. Je kunt zoveel roomspray maken als je wilt, als de verhoudingen maar 50/50 zijn. Dus een deel water en een deel alcohol. Je voegt de alcohol toe aan het mengsel omdat de olie anders niet met het water mengt. Kies altijd voor een geurloze alcohol, omdat dit niet het eindresultaat van de roomspray in de weg gaat zitten.
  3. Nu is het tijd voor het leukste gedeelte: de geur toevoegen. Neem je favoriete etherische olie en voeg heel wat druppels aan het mengsel toe. Voor 200 ml roomspray gebruik je zo’n 30 druppels etherische olie. Hoe meer druppels, hoe sterker de roomspray ruikt. 
  4. Draai nu de verstuiver weer op het flacon en schudt het flesje even flink door elkaar, tot alles goed gemengd is. Je roomspray is nu klaar. Makkelijk toch? Plak er nog een leuk label op om de geur te beschrijven. 

LEES OOK
Met deze tips ruikt jouw huis altijd fris

Roomspray mania

Nu je ziet hoe makkelijk je een eigen roomspray kunt maken, heb je misschien wel de smaak te pakken. Top, want je kunt voor elke kamer een eigen spray maken. Zo zijn bepaalde geuren weer fijn voor in het toilet of de badkamer. Denk aan bijvoorbeeld eucalyptus of een citrusgeur. In de slaapkamer is lavendel een uitkomst. Deze geur helpt je namelijk ontspannen en beter slapen. 

nog meer: wooninspiratie