Deze 5 kleuren combineren prachtig met grijs

Grijs is goud. De tijd dat de kleur werd afgedaan als een saaie tint die je maar beter kon vermijden, ligt heel ver achter ons. Grijs siert ieder interieur en vele muren. Het mixt mooi met verschillende woonstijlen en geeft een huis diepte zonder té uitgesproken te zijn.

Topteam

Sommigen vinden wit te klinisch en voor anderen is iedere vorm van kleurpigment eigenlijk al snel te veel. Grijs houdt het midden tussen die twee. Het brengt wat kleur zonder dat daar al te veel moed voor nodig is. Neutraal, maar niet saai.

Het beste van alles is misschien nog wel dat grijs met veel verschillende tinten goed combineert. Je kunt er alle kanten mee op. Vooral met onderstaande kleuren vormt grijs een topteam.

1. Verwassen zeegroen

Een verwassen zeegroen oogt verfijnd met zowel lichte – als donkere grijstinten. De kleurcombinatie is stemmig, maar behoudt zachtheid. Het leent zich goed in combinatie met materialen als leer, hout of rotan.

2. Zwart

Als je een meer tonale kleur ziet, is zwart een optie. Het zorgt voor diepte en contrast en werkt goed als overbrugging tussen grijs en andere kleuren als zeegroen en blauw.

3. Mossig groen

Mossig groen in combinatie met antraciet staat mooi in ruimtes met een mannelijke touch. Je kunt er echter ook makkelijk een vrouwelijkere kleur als abrikoos aan toevoegen. Het is belangrijk om de juiste kleur groen te kiezen omdat dit het licht in de ruimte aanzienlijk verandert. Test daarom de verschillende tinten op verschillende momenten van de dag.

4. Zacht blauw

Speels, fris en vooral een mooie kleurcombinatie in een kamer met volop natuurlijk licht. Om het grijs te complimenteren, kan je kiezen voor een blauw met een koele ondertoon die niet té ijzig is. Deze look gedijt zo goed door het subtiele contrast. Voeg zwart, planten en hout toe voor een nog interessantere uitstraling.

5. Havermout

Havermout, beige, crème: voor een sereen gevoel combineer je warm grijs met een kleur uit een van deze schakeringen die een tint of twee lichter zijn. De sleutel in deze combinatie schuilt ‘m in het vinden van twee kleuren die niet in strijd zijn met elkaar. Ga bijvoorbeeld voor een havermoutkleur zonder teveel gele – of bruine ondertonen zodat het licht genoeg is om een goede tegenhanger te zijn van het grijs.

nog meer: wooninspiratie