Klein maar fijn: zo kun je alles opbergen in de badkamer

De badkamer is in de meeste huizen geen balzaal. Soms is het al zoeken naar een goede plek voor de handdoeken en washandjes. En dan hebben we het nog niet eens over de voorraad van je favoriete shampoo en crèmes. Gelukkig kun je met deze ideeën behoorlijk wat spullen in de badkamer opbergen.

vtwonen collectie 08-2020 badkamer zwarte wastafel met spiegel
Spiegel Goodmorning met lijst in kleur Black, 90×60 cm € 169,- (ook in kleur Oak), lamp voor spiegel in kleur Black, per stuk € 96,-, onderbouwkast Cube van eikenfineer in kleur Oak Black, 2 lades, 84x90x43,5 cm (hxbxd) € 739,- (ook in kleur Oak), wastafel Tank met 1 kraangat, 90x46x10 cm (bxdxh), in kleur Concrete Black € 969,- (ook in kleur Concrete en White en in diverse formaten), tweegreeps wastafelkraan Flame in kleur Charcoal € 612,- (ook in kleuren Black Steel, Bronze, Brushed en Chrome), wandtegel Craft in kleur Egg White mat, 12,5×12,5 cm per m² € 69,70, vloertegel Mold in kleur Grit, 90×90 cm per m² € 70,50.

Boven de wasbak

Er zijn dingen die je elke dag gebruikt in de badkamer, zoals bijvoorbeeld je tandenborstel en de tandpasta. Handig dus als deze altijd binnen handbereik staan, maar om ze nou op de rand van je wastafel te zetten… het wordt er al snel overvol. Kies dus voor een plank boven de wasbak waar je deze toiletartikelen op kwijt kunt.

Spiegeltje, spiegeltje…

…aan de wand, wie heeft de meest opgeruimde badkamer van het land? Als je weinig kastruimte hebt, dan is het handig om een spiegelkastje te kiezen. Hierin kun je deodorant, crèmes en parfum makkelijk en netjes in de badkamer opbergen. En alles wat achter een deurtje zit, ziet er in ieder geval op het eerste oog niet rommelig uit. 

Loze ruimte

In de badkamer is er vaak een een loze ruimte onder wastafel. Gebruik deze ruimte optimaal door er een kastje te plaatsen. Is het te smal voor een kastje met deurtjes? Ga dan voor kleine schappen, planken of een mooie mand.

Heb je een toilet in de badkamer? Gefeliciteerd, dan heb je nóg een loze ruimte in de badkamer die je kunt benutten: met een paar planken boven het toilet kun je jouw netjes opgevouwen handdoeken mooi kwijt. 

Aan de deur

Vergeet bij je zoektocht naar ruimte ook niet de binnenkant van de deur. Bevestig er een paar haken aan of een deurkapstok en je hebt de perfecte plek voor je badjas en handdoek.

Aan de binnenkant van de kastdeuren kun je door middel van clips, manden of zakjes ook spullen in bewaren. Denk bijvoorbeeld aan een föhn of stijltang, maar ook je verzameling make-up en nagellak. 

nog meer: wooninspiratie