Het toilet stylen: 7 onmisbare items voor meer sfeer

beeld vtwonen Beeld

De woonkamer, slaapkamer, badkamer, gang en keuken: voor elke ruimte heb je tot in de details nagedacht over de inrichting ervan. Maar vergeet het toilet niet! Het kleinste kamertje van het huis kun je namelijk met een paar items tot een gezellige plek omtoveren. Het toilet stylen doe je zo!

Lees verder onder de advertentie

Fontein Tank in kleur Concrete Black, 40x22x10 cm(bxdxh) € 299,- (ook in Concrete en in White, hoogte5,5 cm), metalen onderstel Fontein Frame in Zwart,40x22x30 cm (bxdxh) € 339,-, hendel wastafelkraanGrip in kleur Black Steel € 459,- (ook in Charcoal, Bronze,Brushed en Chrome en met twee hendels), wandtegelMediterranea in kleur mat Camouflage, 3,2×40 cmper m² € 61,75, vloertegel Classic Black mat, 74×74 cmper m² € 73,05 (ook in 74×148, 30×60 en 7,3×30 cm).M.m.v. tegeldepot (toilet), ikea.nl (vaas), vtwonen.nl (fotolijsten).

€104.95 €79.99 EGLO Amsfield Hanglamp

€140.00 €102.00 Normann Copenhagen Amp Hanglamp S

Lees verder onder de advertentie

Warm licht

Om een ruimte extra sfeervol te maken, begin je bij het lichtplan. Zo ook in het toilet. Hard, wit licht doet af aan de sfeer, dus beter kun je kiezen voor een lampje dat warm, geel licht afgeeft. Op de verpakking staat het spectrum van wit tot geel licht aangegeven in Kelvin (K). Drieduizend Kelvin is warm licht, 7500K is wit licht. Tussen de 3000 en 5000K zit je goed.

Chique bril

Een wc-bril kost geen drol maar heeft een luxe uitstraling. Vervang dat witte plastic ding voor een donkere, houten bril en voila, van die kille look is niks meer te bekennen.

Mooie spiegel

Een stijlvol toilet kan niet zonder een mooie spiegel om jezelf in te bewonderen bij het handen wassen. Groot en rond zorgt voor een boutique hotel sfeer, rechthoekig voor een optisch grotere ruimte. Zorg dat je de spiegel regelmatig schoonmaakt met een theedoek, om opgedroogde spetters weg te vegen. Vergeet je niet naar jezelf te glimlachen als je het toilet verlaat?

Lees verder onder de advertentie

Planten

Het toilet stylen is onmogelijk zonder planten. Omdat niet iedereen een raam in het toilet heeft voor extra zuurstof en schone lucht, zijn planten een redder in nood. Bevestig een plank tegen de muur met een hangplant op de hoek, of zet, mits je genoeg ruimte hebt, een mooie plantenpot op de grond in de hoek.

Shop wc-parels

Bron: Beeld: vtwonen collectie badkamer 08-2020

Lees verder onder de advertentie