Alles over snailmail

Blogs zijn ideaal om inspiratie op te doen. Soms gebeurt dat in de vorm van producten, soms in de vorm van vage ideeën en soms is het heel concreet. Er zijn bloggers die initiatieven starten die erg inspirerend zijn en als het jou inspireert kun je meedoen! Zo zijn al een heleboel blogtrends ontstaan. Zoals snailmail!

kaart slak stempel snailmail snailmail postkaartenWat is snailmail?

Opeens zie je het overal: snailmail of eigenlijk slakkenpost. De hashtag #snailmail is op Instagram en Twitter erg populair, vele blogs laten prachtige postpakketjes zien en er is een heuse Facebook groep. Tijd om deze trend eens onder de loep te nemen.

Snailmail betekent letterlijk slakkenpost en staat voor echte, papieren post, voorzien van een brief en kleine cadeautjes. Eigenlijk zijn het de penvrienden van vroeger, maar dan voorzien van stempels en masking tape. Ben je creatief aangelegd en houd je van brieven schrijven? Dan word je waarschijnlijk erg blij van het versturen van snailmail.

Hoe werkt dat dan?

Anke van der Meer, ook wel bekend als AnkePanke, verstuurt regelmatig snailmail. Voorzien van spulletjes uit kringloopwinkels of handgemaakte cadeautjes. ‘’Het hangt ervan af wat de maker kan. Een paar haken/breien, de ander maakt veel met papier en ik doe van alles en nog wat. De ene keer maak ik broches, de andere keer speel ik met vilt, maar ik vind het ook erg leuk om met papier creatief bezig te zijn.

Iedereen mag meedoen

Het leuke aan snailmail is dat het heel toegankelijk en sociaal is. ‘’Mensen leren kennen, misschien aan de andere kant van het land (of zelfs in het buitenland) is dan natuurlijk een leuke bijkomstigheid. Hoe je aan die contacten komt? Bijvoorbeeld via Instagram, zo bleek. Je reageert op wat foto’s, mensen zeggen: ‘’ik zoek nog penpals’’ en je reageert. Het is net zo simpel als vroeger met de advertenties in de PennyClub. Wil jij mijn penvriendje zijn?’’ aldus Merel van degroenemeisjes.nl.

Beginnen met snailmail in 3 stappen

  • Behalve via Instagram kun je jezelf ook aanmelden voor de Facebook groep en daar een oproep plaatsen. En dan kan het schrijven en versieren beginnen!
  • Schrijf een mooie brief, versier deze met stempels, masking tape en stickers, en stop deze in een mooi versierde envelop. En voeg wat kleine cadeautjes toe zoals een zakje thee, een mini notitieboekje of bijvoorbeeld een handgemaakte broche.
  • Even geen inspiratie? Bekijk de hashtag #snailmail op Instagram, lees mee via de Facebook groep of zoek via Pinterest op ‘snailmail’. Genoeg inspiratie te vinden!

Bron: AnkePanke | Merel van De Groene Meisjes | Moosmade
Geschreven door: Marike Bijlsma van Mamalifestyle.nl

nog meer: wooninspiratie