Makkelijke tips om je kaarsen langer te laten branden

De echte kaarsenliefhebbers onder ons kennen de struggle: omdat je elke avond kaarsen laat branden in huis, ben je ook elke week weer bezig met het aanvullen van je voorraad. Tot je dit artikel tegenkwam dan, want je kaarsen langer laten branden, is gelukkig makkelijker dan je denkt. Wij hebben een paar simpele tips voor je.

Bijzettafel decoratie inspiratie | kaarsen langer laten branden
Bijzettafel BePureHome. Schilderij Cate Adriana. Boek Chanel. Kandelaars Anissa Kermiche. Geurstokjes Baobab. Kaarsenhouder Graanmarkt 13.

In de vriezer

Leg je kaarsen voordat je ze wilt gebruiken (of tussen de momenten dat je ze gebruikt) in de vriezer. Op die manier zijn ze ijskoud wanneer je ze aansteekt en duurt het dus ook langer voordat het kaarsvet smelt en opbrandt. Wist je dat je kaarsen met dit trucje tot zelfs 100% langer kunt laten branden? Zeker het proberen waard.

Kaarsvet hergebruiken

Het is je vast wel eens overkomen. De waxinelichtjes die je de hele avond aan hebt gehad zijn opgebrand, maar toch is er kaarsvet in blijven zitten. Of een stompkaars die is opgebrand, maar waar nog steeds veel kaarsvet van over is. Breek dit overgebleven kaarsvet in kleine stukjes en bewaar het in een leuk bakje of potje. Vervolgens kun je af en toe een klein stukje kaarsvet in het gesmolten kaarsvet van een brandende kaars gooien, om die zo ‘bij te vullen’.

Knip de lont korter

Door de lont korter te knippen, zorg je dat de vlam van de kaars kleiner blijft en dus minder snel kaarsvet opneemt. Op die manier brandt de kaars dus ook langzamer op. Je kunt hier een speciale lontknipper voor kopen, of het gewoon met een kleine schaar doen.

LEES OOK
Zelf geurkaarsen maken is makkelijker dan je denkt

Zout, zout, zout

Een oude, maar gouden tip: strooi een beetje zout over de pit van de kaars die je langer wilt laten branden. Dit kan terwijl de kaars al brand, maar ook voordat je hem aansteekt. Wat je ook kunt doen, is de kaars in zoutwater leggen en ze daarna laten drogen. Je zult zien dat de kaars een stuk langer brandt. Soms zelf dubbel zo lang!

nog meer: wooninspiratie