6 decoratie-ideeën voor de vensterbank

Wanneer je uit het raam kijkt of juist van buiten naar binnen kijkt, is het de vensterbank die opvalt. Geef het dus de aandacht die het verdient! Rond de vensterbank zijn er gelukkig veel mogelijkheden voor het verfraaien ervan. Hier vind je de beste tips om je vensterbank aan te kleden.

Barok of modern: een stoel of bank bij het raam

Soms is een kleine ingreep voldoende om van de vensterbank of raam een blikvanger te maken. Een mooie stoel of geweldige tweezitter tegenover de ramen zorgen voor een indrukwekkend accent en laten de ramen nog beter uitkomen. Om het geheel compleet te maken, kun je op de vensterbank decoratieve items plaatsen zoals beeldjes, vazen en kandelaars.

Decoratief en functioneel: de loungehoek in de vensterbank

Plaats als basis een loungekussen op de vensterbank en vul dit aan met decoratieve kussens, grote kussens om op te leunen en opgevouwen dekens. Een stoel met een leeslamp ernaast creëert licht voor als het buiten donker is. Met bijpassende raambekleding zorg je helemaal voor een mooie setting.

6 decoratie ideeën voor de vensterbank

Klassiek: bloemen, planten en woonaccessoires

Laat je fantasie de vrije loop met klassieke decoratie voor de vensterbank, namelijk bloemen, planten en woonaccessoires. Verzamel vazen die te mooi zijn om op te bergen en vul deze aan met aantrekkelijke beeldjes en andere decoratie. Zelfs in de kleinste appartementen kun je dit doen!

De vensterbank in de keuken: groente, fruit en kruiden

Natuurlijke decoratie die ook nog eens regelmatig wisselt, zijn groente en fruit in een schaal op de vensterbank. In plaats van klassieke plantenbakken zijn oude bekers, potten en melkkannen een creatief alternatief voor kruiden. Plant hierin basilicum, bieslook en andere kruiden.

De vensterbank om aan te eten

Brede vensterbanken kunnen afhankelijk van hun sterkte in de woonkamer gebruikt worden als bank. Een paar kussens erop, een eettafel en eetkamerstoelen erbij en klaar is het eetgedeelte. Wie niet in het bezit is van brede vensterbanken kan kiezen voor een stapel kisten of klapstoelen als een geweldig alternatief. Bovendien dienen de kisten ook als extra opslagruimte.

Mooi uitzicht: functioneel stilleven met bureau en de vensterbank als extra planken

Met de vensterbank als extra opbergplank is het klassieke bureau voor het raam een echte blikvanger. Voorzie de vensterbank of de eventueel extra wandplanken ernaast van planten en je hebt een plek vol inspiratie waar mensen graag aan het werk gaan en je je ogen af en toe even kunt laten afdwalen.

Bron: 1. House Doctor – 2. Madam Stoltz – 3. vtwonen februari 2017 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman – 4. IKEA – 5. House Doctor 6. vtwonen 01-2018 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Marlies Does

nog meer: