Spullen die niet mogen ontbreken bij het inrichten van een hobbykamer
Als je dol bent op hobbyen, is er niets fijner dan een ruimte in huis speciaal inrichten tot hobbykamer. De ideale plek om je terug te trekken en te storten op een van je favoriete bezigheden. Ben je van plan een hobbykamer in huis te realiseren? Dan mogen deze spullen niet ontbreken bij het inrichten van een hobbykamer.
De ultieme werkplek
Het meeste werk wordt verricht aan een bureau of werkbank. Voor een hobbykamer is een groot bureau wel zo fijn. Zo heb je voldoende werkruimte, maar kun je ook een hoop spullen kwijt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een bureau en opberger in een. Zoals dit hoekbureau met vakkenkast van MADE.
Als je vaak in verschillende houdingen werkt, dan is een verstelbaar bureau wel zo handig. Hier kun je zittend aan plaatsnemen, maar ook staand achter werken als dat beter uitkomt.
Let bij het uitkiezen van een bureau ook op het materiaal. Als je een hobby beoefend waarbij je regelmatig een rommel maakt, dan wil je dat het bureau tegen een stootje kan én makkelijk schoon te maken is. Kies anders altijd voor een bureauonderlegger als je slijtageplekken op het bureau wil voorkomen.
Goede houding
In een hobbykamer zit je doorgaans niet slechts een kwartiert. Liever breng je er uren door. Het is dan de key om een goede houding te behouden. Dat begint bij een goede en ondersteunende stoel waar je uren in kunt vertoeven. Heb jij een hobby waarbij je het liefst aan een bureau werkt? Dan is een goede bureaustoel dus onmisbaar.
LEES OOK
Stylist Eva van de Ven laat zien hoe je sfeer brengt aan je saaie thuiswerkplek
Afwisseling
Wissel je het liefst van houding tijdens het uitvoeren van je hobby? Neem dan naast een goede bureaustoel ook een fijne fauteuil waar je in kunt neerploffen.
Een goede houding krijg je er zeker weten niet van, maar toch brengen sommige van ons ook tijd door op de grond. Je kunt dan maar beter zorgen voor een fijn en warm vloerkleed om ook die ervaring een stuk comfortabeler te maken. Daarnaast zorgt een vloerkleed ook voor extra gezelligheid en sfeer. Twee vliegen in een klap.
Gericht licht
Werken of hobbyen gaat het best bij goed licht. Gerichte verlichting is dan ook onmisbaar bij het inrichten van een hobbykamer. Begin in de basis met spotverlichting in het plafond om de gehele kamer te verlichten. Het liefst met dimbare lampen om het licht te kunnen regulieren.
Daarnaast is het fijn om boven de werkplek een zwenkarmlamp aan de wand te bevestigen. Deze lampen kun je verstellen en van links naar rechts zwenken. Zo heb je altijd voldoende licht. Wel zo handig bij klusjes die extra concentratie vereisen.
LEES OOK
Altijd gericht licht: zwenkarmlampen in de keuken
Opbergen to the max
Een vakkenkast die je kunt vullen met kratten, manden en dozen is de ideale opbergmogelijkheid voor in een hobbykamer. Je kunt er namelijk extra veel spullen in kwijt in én het staat uit het zicht. Zo kun je mooie items een plekje in het zicht geven en hobbyspullen opbergen in fijne manden of kratten. Label alle kratten, manden of dozen om spullen nog makkelijker terug te vinden.
Aan de wand
Zeker in een kleine hobbykamer moet je de ruimte die je hebt optimaal benutten. Negeer dan ook geen lege wanden, maar bevestig hier handige pegboards aan, zoals dit vierkante exemplaar. Met zo’n pegboard kun je namelijk alle kanten op. Van wandplanken tot haken: je kunt er van alles kwijt. Hang ‘m boven de werkplek als je gereedschappen en andere benodigdheden binnen handbereik wil hebben. Onmisbaar in elke hobbykamer!
Verrijdbaar
Makkelijk spullen van de ene kant van de kamer naar de andere kant van de kamer verplaatsen? Een trolley biedt de uitkomst. De ideale toevoeging aan een hobbykamer. Niet alleen omdat je er een hoop op kwijt kunt, je bespaart jezelf ook een hoop heen en weer gesleep van spullen. Double score!
LEES OOK
5 praktische plekken voor een trolley in huis
Voor de hobbykamer…
Bron: Foto I: Styling: Kim van Rossenberg, Cleo Scheulderman | Fotografie: Sjoerd Eickmans, Jeroen van der Spek, Barbara Kieboom Foto II: vtwonen 09-2019 | styling Fietje Bruijn, fotografie Dennis Brandsma