Uniek overnachten: Zweedse boomhut hotelkamer omringd door 340 vogelhuisjes

Overnachten in een luxueuze boomhut middenin de bossen van Zweden. Treehotel – een van de beroemdste boomhut hotelresorts ter wereld – maakt het mogelijk. Het bijzondere? Hun nieuwe hotelkamer ‘Biosphere’ is omringd door 340 vogelhuisjes en ontworpen door Bjarke Ingels Group (BIG). De deuren van de hotelkamer gaan in mei 2022 open voor bezoekers. Bekijk het adembenemende design in vogelvlucht.

Bjarke Ingels Group

De hotelkamer is ontworpen door Bjarke Ingels Group (BIG); een in Kopenhagen en New York gevestigde groep van architecten, ontwerpers en bouwers die actief zijn op het gebied van architectuur, stedenbouw, onderzoek en ontwikkeling. BIG is betrokken bij diverse projecten in Europa, Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

Treehotel

Biosphere is niet de eerste ‘boomhut’ kamer dat is ontworpen door Bjarke Ingels Group. De kamer is dan ook onderdeel van een van de zeven unieke kamers van Treehotel. Het boomhut hotelresort is gevestigd in de kleine stad Harads in Lapland, Zweden. Ongeveer zeventig minuten ten noorden van Luleå, dat een luchthaven heeft. Treehotel ligt in het hoge dennenbos met een adembenemend uitzicht op de rivier de Lule. De acht hotelkamers hangen vier tot tien meter boven de grond en zijn bereikbaar via een hellingbaan, brug of elektrische trap. Bij het inchecken bij The Guesthouse is het vijf minuten lopen naar Treehotel. Ontbijt, lunch en diner worden tevens geserveerd in het Treehotel Guesthouse restaurant.

LEES OOK
Binnenkijken in een duurzame boomhut in Tirol

treehotel biosphere interieur
treehotel biosphere interieur

Doel van Biosphere

Biosphere is echt een verrijking voor Treehotel en is bereikbaar via een hangbrug die vanaf de grond naar de top van de bomen loopt. Bjarke Ingels Group heeft de hotelkamer dan ook ontworpen in samenwerking met de Zweede ornitholoog (vogelkunde) Ulf Öhman, voorzitter van de Norrbotten Ornithological Association. Het glazen kubusvormige design van 111 vierkante meter is bedekt met 340 vogelhuisjes van verschillende afmetingen. Het doel? Dieren in het wild aantrekken om een permanent thuis te maken én gasten volledig onderdompelen in het bos. Öhman hoopt dat het initiatief van Treehotel, gasten kan inspireren om actie te ondernemen voor hun eigen lokale vogelpopulaties, waarvan sommige ieder jaar in gevaar komen door klimaatverandering.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Scandinavian MIND (@scandinavian.mind)

Interieur Biosphere

De hotelkamer wordt gescheiden door een entresol en is in totaal 34 vierkante meter groot. Het onderste deel beslaat het woongedeelte en het bovenste deel de slaapkamer. Het interieur is eenvoudig, donker en bestaat uit organische materialen. Alles is geïnspireerd op de houten omgeving en zo ingericht dat alle aandacht naar de natuurlijke omgeving wordt getrokken. Het plafond en de vloer bestaan daarom uit glas, wat gasten voldoende mogelijkheden biedt om van dichtbij naar de vogels te kijken. Daarnaast beschikt de hotelkamer over een dakterras met panoramisch uitzicht op het bos, een verbrandingstoilet, duurzaam watersysteem, een douche en een sauna. Ofwel: optimaal genieten op grote hoogte.

Meer informatie over Treehotel en het boeken van een overnachting vind je hier.

nog meer: