Waan je in de Provence bij Bar Botaniek in Kortrijk

Je in de Provence wanen zonder het land uit te moeten? Ontspannen in de natuur na een dagje in de stad? In Kortrijk kan dat deze zomer in Bar Botaniek, de summer pop-upbar van de West-Vlaamse zussen Mietje en Lisa Kesteleyn.

bar botaniek kortrijk overview

bar botaniek kortrijk hoekje

bar botaniek kortrijk hoekje botanisch

Zomerbar Kortrijk Bar Botaniek Flessen

Van binnentuin naar pop-upbar

Vaarwel bureaujob, dachten de zusjes Kesteleyn. Samen begonnen ze in juni een bar in de hoeve waar ze opgroeiden. Hun ouders kochten het pand in 1985 en tot twee jaar geleden woonde hun vader er. Het is de plaats waar ze als kind ‘de eendjes brood gaven en met de kippen van de glijbaan gleden’. Nu nodigen ze iedereen uit om in de zomermaanden in hun binnentuin te genieten van een hapje en een drankje.

5x doen bij Bar Botaniek

  1. Proeven van één van hun gins. Je kan kiezen tussen een roze variant met vanille, rozenblaadjes en rood fruit, of een kruidige gin met tijm, basilicum en rozemarijn. Of je proeft ze gewoon allebei?
  2. Deelnemen aan een workshop. Elke maand wordt een heuse zomerpicknick georganiseerd en in augustus staat een workshop bloemschikken op het programma. Hou zeker de Facebookpagina in de gaten voor meer upcoming events.
  3. Een hapje eten. Bijna iedere dag staat een andere foodtruck op het binnenplein: pasta, frietjes, fingerfood, hotdogs… Voor elk wat wils! Liever zoet? Naast hartige dingen vind je ook taart op de kaart.
  4. Een concertje meepikken. Geregeld kan je op de binnenkoer genieten van een muzikaal optreden. Check de kalender op de site – daar kan je ook de verschillende foodtrucks vinden.
  5. Schommelen! Voor de kleinsten hebben de zussen een schommel geïnstalleerd, maar ook de mama’s en papa’s zijn welkom om zich uit te leven.

Praktisch

Evolis Bedrijvenpark Kortrijk

De bar is open voor publiek op vrijdag vanaf 17 uur en op zaterdag vanaf 11 uur, en dat telkens tot middernacht. Op zondag is de bar open van 11 uur tot 21 uur. Van maandag tot donderdag kan de bar afgehuurd worden voor privégebruik. Bar Botaniek blijft nog open tot eind september.

nog meer: Hotspots