Huwelijksreis-waardig: 7x verbluffend mooie hotels in Europa

Of je nu gaat trouwen, getrouwd bent of de boel liever aan je voorbij laat gaan: het is altijd toegestaan om te logeren in hotels die perfect voor een huwelijksreis (zouden) zijn. In veel zoekmachines is ‘hotels huwelijksreis’ zelfs een officiële zoekterm. Wat er dan meestal uitrolt? Een uitzicht om van te watertanden, een locatie waar je bijna voor zou willen verhuizen én een interieur om jaloers op te worden. Deze hotels zijn stuk voor stuk parels waar je (bijna) van op huwelijksreis wilt en dat allemaal ín Europa. Al is het natuurlijk ook toegestaan om ze gewoon als vakantie te boeken. 

Italiaanser dan Italiaans 

Terwijl heel Holland richting het Gardameer trekt, sla jij af bij Lago di Como voor een verblijf in het Mandarin Oriental Lago di Como. Dit adres is er zo een waar je altijd nog eens wilt logeren. Het heeft uitzicht op het Comomeer en een tuin waar je tussen de zuilen doorslentert en vanaf de aanlegsteiger ben je per boot zo in het bruisende Como. Maar het is vooral de villa uit de negentiende eeuw aan het water dat dit hotel de ideale bestemming maakt. Italië staat niet altijd vooraan als het op interieur aankomt, maar bij het Mandarin weten ze het romantische Italiaanse te mixen met de inrichting van nu. Hier voelt het alsof je wakker wordt in de Italian dream.

Hoog in de bergen 

Wie zegt dat je naar zee moet voor een geslaagde (huwelijks)reis? Natuurhotel Forsthofgut in Leogang is dé bestemming in de bergen. Het hotel is maar liefst 400 jaar oud en de gastvrijheid geven ze van generatie op generatie door. Wat denk je van de dag beginnen met yoga tussen de bergen, daarna dobberen in het zwembad met uitzicht op de toppen en genieten van alles wat uit de keuken komt? Forsthofgut is je stek in Oostenrijk. Je denkt hierbij misschien meteen aan de winter, maar Leogang is minstens zo mooi in de zomer.

LEES OOK
Verbluffend mooie bucketlist-adressen in Europa

Het Griekse leven 

Wat is er romantischer dan verblijven op een klein eiland middenin de natuur met uitzicht op zee? The Rooster op Antiparos in Griekenland is de hidden gem die iedereen probeert te verbergen. Met maar zestien huizen voelt The Rooster bijna alleen op de wereld in het soms drukke Griekenland. Bij uitstek een hotel om bij te komen van de drukte van alledag. En vooruit, om inspiratie op te doen voor je interieur. Hier zie je hoe het gebruik van natuurlijke materialen en aardetinten de omgeving aanvult. Het hele onderkomen ademt dat beetje zen zijn dat zorgt voor een rustgevende reis. Hier heb je alle tijd en ruimte om even tot jezelf te komen. 

Eén van de mooiste hotels voor je huwelijksreis op maar twee uur vliegen 

Als je aan de baai bij Los Enamorados op Ibiza staat, dan snap je meteen waar iedereen het over heeft. Het voelt alsof het leven hier een klein beetje stilstaat. In de opening naar zee dobberen boten rond en de lampen onder de overkapping wiegen heen en weer op de wind. Binnen twee uur sta je al op Ibiza, dus deze romantische getaway is dichtbij huis. In het hotel, restaurant én de winkel van Los Enamorados hangt die typische Ibizia-sfeer waar iedereen het altijd over heeft. Combineer dit met de creatieve explosie die de eigenaren op het onderkomen loslieten en je hebt de meest originele bestemming ooit te pakken. Dit is een hotel van een andere orde en je moet het zien om te ervaren. 

Als een God in Frankrijk 

Het is misschien wel het mooiste hotel van de Franse Rivièra. Hotel Du Cap-Eden-Roc is eerder een wereldwijde beroemdheid dan een hotel. Het hotel staat bekend als mooiste van zuidelijk Frankrijk en dat is een prestatie. Maar als je met de armen op de rand van het zwembad – dat zweeft boven de zee – geniet van de ruwe kustlijn, dan is het logisch. Dit hotel lijkt wel een droom en dat is precies wat je wenst als je zoekt naar hotels voor een huwelijksreis. En daar hoef je niet eens voor te trouwen. Dit is wat joie de vivre is in de vorm van een hotel. 

Klein maar fijn in Kroatië

Met maar negen kamers voelt het Ninon vlakbij het mooie Dubrovnik bijna als jouw eigen hotel. Het komt van de hand van architecten en dat voel je aan alles als je binnenloopt. Elk item in het interieur is met liefde en aandacht zelf uitgezocht, de ligging van het hotel klopt en geen enkele hoek is onbenut gebleven. De kust van Kroatië wordt weleens vergeleken met tropische oorden als Bora Bora. En daar hoef je dus niet eens voor naar de andere kant van de wereld af te reizen. Elke gast van het Ninon voelt zich vooral heel welkom en dat is exact wat het charmante boutique hotel uitstraalt. 

Perfect in Portugal 

Wil je tot rust komen, maar wel met de meest populaire stad van Europa om de hoek? Het Areias do Seixo in de buurt van Lissabon lijkt zo uit een andere wereld te komen. Het ligt aan het strand en elke kamer is anders dan je ooit hebt gezien. Ineens wil je thuis ook een koperen badkuip aan je voeteneind, een buitendouche of een hemel met transparante doeken boven je bed. Dit hotel ontstond omdat twee creatieve zielen nooit precies het hotel van hun dromen konden vinden om te overnachten. In Areias do Seixo kwam alles samen. Tel daar de gastvrijheid van de Portugezen bij op en je hebt een droombestemming van een hotel op je huwelijksreis. 

LEES OOK
Room with a view: bestemmingen met een uitzicht

nog meer: Hotspots