Room 17: modekamer in art-decopand

Claudia en haar man Filip kochten een prachtig art-decohuis in het Oost-Vlaamse Hamme. Ze bewaarden enkele historische elementen en voegden minimalistische, Scandinavische toetsen toe. Sinds september huist Room 17 in dit knap staaltje architectuur en werd het een mode-‘kamer’ met een leuke mix van Belgische en Europese merken.

Room 17, de 1.0-versie

Wacht even, er gaat nog een prequel aan vooraf. Het verhaal van Room 17 startte namelijk zo’n negen jaar geleden. Na jaren gewerkt te hebben als ingenieur wou Claudia het over een heel andere boeg gooien. Als het even kon: iets creatief, sociaal én ondernemend in één. Na veel gecijfer huurden Claudia en haar man een winkelpand (op huisnummer 17) in het hart van het Oost-Vlaamse Hamme. Room 17 werd geboren: een knusse ‘kamer’ boordevol kleding, accessoires en hebbedingetjes. Doorheen de jaren kreeg Room 17 een Scandinavisch tintje en werden de Franse, Belgische, Nederlandse en Spaanse merken (Andy & Lucy, Kañopé, Lee, By Bar, PAN,…) aangevuld met Deense toppers zoals ICHI, Nümph en Soaked in Luxury.

Room 17 was het eerste, trotse ondernemerskindje van Claudia en haar man, maar omdat het een huurpand was, bleef die drang naar een eigen stek bijzonder groot. De oplossing bleek véél dichterbij dan gedacht.

Totaalbeleving

Claudia en haar gezin konden een prachtig art-decohuis op enkele straten van de winkel op de kop tikken. Een coup de foudre dankzij de charmante elementen, hoge plafonds en de fenomenale lichtinval. En plots hadden ze een Eureka-momentje. Als ze nu eens een deel van de leefruimte van het huis zouden verplaatsen? Dan kon er voldoende plaats vrijgemaakt worden om een uniek winkelconcept te creëren. En zo geschiedde. Er werd hard gewerkt om een open en lichte winkelruimte te creëren, waarbij frisse, eigentijdse details mooi blenden met het authentieke karakter van het huis.

Room 17, de 2.0-versie

Room 17, het kamertje dat geboren werd op huisnummer 17, kreeg dus in september 2018 een extra dimensie waarbij de klanten een gemoedelijke winkelbeleving kunnen ervaren. Volgens Claudia en haar man is dat een troef in tijden waar het vaak snel-snel en van op afstand gebeurt. Ze hopen dat Room 17 voor klanten meer dan een winkel wordt, maar ook een zalig moment om je even fysiek onder te dompelen in een huiselijke sfeer. Waar je kan snuisteren en kan nagenieten van jouw gloednieuwe aankoop met een kopje koffie erbij.

Praktische info

Stationsstraat 31, 9220 Hamme. Open: dinsdag tot vrijdag: 12u– 18, zaterdag van 9u30 – 18u.

Meer info via www.room17.be

Tekst: Isa Naeyaert
Fotografie: Katoo Peeters
Architectenbureau: MAN architecten

nog meer: Hotspots